KezdőlapFormula 1Vettel: A világ mélyen benne van a sz*rban

Vettel: A világ mélyen benne van a sz*rban

-

Sebastian Vettel ismét megkérdőjelezte azt, jó irányba tart-e az F1, tekintettel a világ állapotára, amely szerinte már „mélyen a kakába” süllyedt.

A négyszeres világbajnok F1-es pályafutása nyilvánvalóan a végéhez közelít, közben számos globális témában, nevezetesen az LMBTQ+ jogok és az éghajlatváltozás kapcsán is gyakran hangot ad a véleményének.

Az Aston Martin versenyzője a múlt héten még egy brit politikai vitaműsorban, a „Question Time”-ban is vendégszerepelt. Amikor megkérdezték tőle, hogy „képmutatóvá” teszi-e őt az, hogy „benzinfaló” F1-es versenyző, Vettel azt válaszolta, hogy feltette már magának a kérdést, és egyértelműen kijelentette, hogy ő sem „szent”.

A Spanyol Nagydíj előtti versenyzői sajtótájékoztatón a 34 éves versenyzőt a GPFans arról kérdezte, hogy többet kellett volna-e tennie a „benzinfaló” megjegyzés ellen, és meg kellett volna-e védenie az F1 által a világ leghatékonyabb hibrid motorjaival végzett munkát.

„A kérdés az, hogy ezek a világ leghatékonyabb motorjai mivel járulnak hozzá a hétköznapi emberek munkába járásához, bárhová történő ingázásához” – felelt Vettel. „Miben segít ez a motor, vagy milyen előnyökkel jár? Ez nagyon összetett.”

„Ez egy lenyűgöző technológia, ne értsenek félre. Rajongóként és mérnöki szempontból is lenyűgöző, de mennyit lehet átültetni ebből az utcai autókba? Nem sokat.”

„Szóval igaznak kell lenned és igazat kell mondanod. Ez nagyon fontos.”

„A jövőre nézve, az F1 egy ideig ezzel a motorral marad, és a kérdés, amit fel kell tenni, az, hogy ‘Eleget teszünk-e?’.

„Figyelembe véve, hogy milyen mélyen benne vagyunk a szarban – bocsánat, hogy így mondom – a világ alakulásával, a klímaválsággal, a válasz az, hogy nem teszünk eleget.”

„Különösen egy – hogy is mondták? – benzinfaló sportban, ami igaz. A reflektorfényben vagyunk, és többet kell tennünk annál, amit csinálunk.”

„Nem tehetünk eleget, ez a válasz.”

Forrásgpfans.com