back to top
KezdőlapFormula 1A Belga és a Francia Nagydíj évente válthatja egymást?

A Belga és a Francia Nagydíj évente válthatja egymást?

-

Jövőre a Forma-1 a jelenleg maximumot jelentő 24 versenyt szeretne, ám még egy ekkora mennyiség esetén sem férne be minden helyszín a naptárba, a hírek szerint pedig a Monacói, a Francia és a Belga Nagydíj van a legnagyobb veszélyben ilyen téren.

Mindhárom versenyhelyszín szerződése az idén jár le, és jelenleg még egyikőjüknek sincs új kontraktusa az F1-el. A Francia Nagydíjjal kapcsolatban korábban megjelentek olyan hírek, hogy újabban csak kétévente rendeznének futamot, ezek a hangok pedig most újra felerősödtek, például a Motorsportweek számolt be erről.

Viszont akár meg is lehet a paul ricard-i verseny párja is az évi váltásban, hiszen az Auto Motor und Sport szerint a Belga Nagydíj is egy hasonló megállapodást köthet. A német lap ezen pályákon kívül még egy harmadik lehetőséget is felhozott, ami nem más, mint Portugália, ahová két évvel ezelőtt a koronavírus-helyzet miatt látogatott el először a Forma-1.

Monaco helyzete is erősen kérdéses, de az biztos, hogy a pilóták nehezen tudnák elképzelni nélküle a világbajnoki sorozatot.

Forrásgpblog.com