back to top
KezdőlapFormula 1Van valami, amiben Hamilton nincs Schumacher szintjén

Van valami, amiben Hamilton nincs Schumacher szintjén

-

A Mercedes korábbi aerodinamikusa szerint Lewis Hamiltont különösen zavarja valami az idei Mercedesben, mert bizonyos téren elmarad a Forma-1 másik hétszeres világbajnokától.

Noha nem tudjuk pontosan, hogy mi zajlik a színfalak mögött, és többször kiderült már, hogy a problémáira több fronton megoldásokat kereső Mercedes mással próbálkozott a két autóján, azért így is kijelenthető, hogy George Russell eddig jobban boldogul a W13-assal, mint az idei modellből a jövő évi autóra több dolgot kukázni kívánó Lewis Hamilton.

Persze nem lehet elvitatni, hogy a hétszeres világbajnokot többször sújtotta már balszerencse, de azt ő maga is elismeri, hogy egyelőre nem tud annyit kihozni a munkaeszközéből, mint csapattársa. A Mercedes korábbi aerodinamikusát mindez pedig nem lepte meg.

Philipp Brändle-ről van szó, aki korábban hat évet töltött el a csapatnál, meglehetősen jó rálátása van tehát Hamilton igényeire. A szakember szerint pedig a hétszeres világbajnok teljesítménye némileg romlik, amikor kiszámíthatatlan autóval van dolga. Brändle úgy véli, hogy a brit ebben a tekintetben nem olyan jó, mint amilyen a sportág másik hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher volt.

„Lewisnak szüksége van rá, hogy magabiztos legyen az autóban, ez nagyon fontos neki. Nem olyan, mint [Michael] Schumacher, nincs meg az a technikai háttere. Viszont különösen jól érzi az autót” –nyilatkozta a Servus TV-nek a szakember, majd hozzátette, Hamilton tavaly 32 pontos hátrányt dolgozott le, így egyelőre nem írná le őt az idén sem.

Monacóban ismét szenvedtek

Azok után, hogy Barcelonában a fejlesztési csomagjának köszönhetően javult a konstruktőri címvédő teljesítménye, Monacóban eddig nem tapasztalt gondok ütötték fel a fejüket, ami azt eredményezte, hogy a W13-ast igen nehéz volt terelgetni mind Russellnek, mind Hamiltonnak.

„A csapatnak és a pilótáknak is frusztráló hétvége volt. Egy körön távolról sem voltunk elég gyorsak, de a versenyen sem volt elég jó a tempónk. George jó munkát végzett azzal, hogy a száraz gumikra váltás során megelőzte Lando [Norrist], majd megtartotta az ötödik helyet a verseny végéig. Szerencséjére Lando csak egy körön át autózott mögötte” – értékelt Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója a csapat szokásos kérdezz-felelek videójában.

„Lewis-nak eközben nehéz versenye volt, miután a futam nagy részében be volt szorulva a két Alpine közé. Egyszerűen nem találtunk módot arra, hogy szabaddá tegyük előtte a pályát anélkül, hogy előznie kelljen, ami ezen a pályán szinte lehetetlen.”

„A hűvös körülmények megnehezítették a gumik dolgát is, ami miatt mindkét autónk tempója visszaesett a verseny vége felé. Egyértelműen van min dolgoznunk Baku előtt, miután sok hasonlóság van Monacóval a kanyargós részeken, ez a pálya pedig kihangsúlyozta a gyengeségeinket” – ismerte be a rangidős mérnök.