back to top
KezdőlapFormula 1Bottas egy problémamentes hétvégében reménykedik

Bottas egy problémamentes hétvégében reménykedik

-

Valtteri Bottas szerint ideje lenne egy problémamentes hétvégét futnia az Alfa Romeónak, miután folyamatos megbízhatósági problémák hátráltatták eddig az idény során.

Sokszor kellett pénteki szabadedzéseket kihagynia, legutóbb Monacóban például az MGU-K okozott fejtörést az Alfának, de Bahreinben, Imolában és Barcelonában is az autó problémái hátráltatták a finnt a pénteki napokon. Miamiban szintén keveset tudott körözni, de akkor ő törte meg az autót.

„Baku egy olyan hely, ahonnan vannak jó és rossz emlékeim, szóval remélem, hogy idén a kellemesebb fajtából gyűjthetek még emlékeket. Kulcsfontosságú, hogy egy problémamentes hétvégét zárjunk” – kezdte nyilatkozatát Bottas. „Eddig jó eredményeket értünk el néhány pénteki probléma ellenére, és ha ezeket kijavítanánk, akkor igazán kiaknázhatnánk a csomagunkban rejlő teljes potenciált. Tudjuk, hogy ez esetben az élmezőny környékén tudunk harcolni, és itt is ez lesz a cél.”

Az eddigiek ellenére Bottas így is az összetett nyolcadik helyén áll, csak tíz ponttal követi tavalyi csapattársát, Lewis Hamiltont. A most következő versenyhelyszín pedig tartogathat meglepetéseket, ékes bizonyítéka ennek az, hogy még senki sem tudta megnyerni a versenyt kétszer. Az egyszeres győztesek táborát erősíti Bottas is, aki szerint most is lehet káosz.

„Ez egy olyan pálya, amely kaotikus versenyeket tud produkálni, így készen kell állnunk arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki minden lehetőségből. Nagyon szórakoztató lehet vasárnap” – zárta gondolatát.

Forrásgpfans.com