back to top
KezdőlapFormula 1Haug: El fog bukni pattogást megszüntető szabálymódosítás

Haug: El fog bukni pattogást megszüntető szabálymódosítás

-

Miután már bizonyos csapatoknál fizikai tünetek jelentkeznek a versenyzőkön, élükön a Mercedes-szel, elkezdtek foglalkozni az egyelőre nem kiküszöbölt delfinezés szabályváltozással való megszüntetésével.

Leginkább a konstruktőri címvédő német istálló az, aki egyre erélyesebben próbálja elérni, hogy változtassanak a regulákon, ám a rivális, és a pattogástól minimálisan szenvedő Red Bull érthető okokból nem támogatja ezt.

Összességében ez a kérdéskör nagyon megosztja az F1-es társadalmat, de látva Hamilton, és más versenyzők fizikai panaszait abban egységes az álláspont, hogy a jelenlegi helyzet nem fenntartható.

A Mercedes korábbi motorsport vezetője, Norbert Haug szerint hiába az ezüst nyilak erőlködése, nem lesz szabálymódosítás:

„Nem tudom elképzelni, hogy lesz szabályváltozás, különösen azért, mert a Red Bull már rámutatott, hogy ez mennyire nem lenne fair. Nem hiszem, hogy a Mercedes problémáját rövid távon meg lehetne oldani.” – kezdte a német szakember.

Szerinte a Mercedes ott hibázhatott, hogy az eltűnt motorelőnyét egy forradalmi, radikális aerodinamikai megoldással akarták kompenzálni.

„Ez az oka, hogy komolyan visszaestek. A szélcsatornában még működött, de amikor a ground effect folyamatosan megtörik, akkor olyanná válik az autó, mint egy légkalapács. Ezt pedig nem lehet szabályváltozással orvosolni. Ez most egy kemény időszak a számukra, de majd megoldják a dolgokat. Lehet, teljesen újra kell majd gondolniuk a koncpeciójukat, szerintem Silverstone-ban már gyorsak lesznek.” – jegyezte meg Haug.