back to top
KezdőlapFormula 1Hazai pályán érezheti majd magát Ausztriában Verstappen

Hazai pályán érezheti majd magát Ausztriában Verstappen

-

Nagy-Britannia után szünet nélkül Ausztriába látogat a Forma-1. A sík silverstone-i tájat majd az osztrák Alpok fogja felváltani, ám Max Verstappen számára nem csak ebben lesz óriási különbség, hanem a fogadtatásában is.

Mint ismert, a világbajnoki címvédőt ellenséges hangulat fogadta brit földön, a hétvége során többször is kifütyülték a hollandot. Most viszont a csapata hazai versenye következik, ami hangulatilag az ő hazai versenyének is elmehet majd, a korábbi évekhez megszokottan.

Először érkezik bajnokként Spielbergbe Max Verstappen, aminek az a következménye, hogy a vörös hadsereg még inkább oda teszi majd magát, varázsolva ezzel pokoli hangulatot.

Az előzetes várakozások szerint több tízezer holland szurkolót várnak majd a hétvégére, ami érhetően sokkal jobban tetszik a Red Bull csapatfőnökének:

„Ausztriában talán melegebb fogadtatásban lesz részünk, mint Silverstone-ban.” – utalt vissza a múlt hétre.

Az év második sprintfutama előtt az eredményeket illetően bizakodó lehet az éllovas, hiszen az imolai sprinthétvégéből is pozitívan jött ki, ráadásul az elmúlt években ez volt az egyik legsikeresebb pályája.

A holland szimpatizánsok közismerten nagyon szenvedélyesek, a múltheti történések után Verstappen nyomatékosan kéri a szurkolóit, hogy ne vágjanak vissza Hamiltonnak, és ne pfújolják ki őt.

„Nem kell ezt megtenniük értem. Ez nem adnak nekem plusz erőt, meg semmi ilyesmit.” – jegyezte meg a Red Bull klasszisa.