KezdőlapEnduranceA Porsche miatt színt vált a Glickenhaus Hypercar csapata

A Porsche miatt színt vált a Glickenhaus Hypercar csapata

-

A Glickenhaus eddig fő színeként a pirosat használta, Monzában azonban a többi gyártó érkezésére felkészülve már különlegesebb és felismerhetőbb festést alkalmaznak.

A Toyota és az amerikai márka mellé érkezik a Peugeot a hétvégén, a jövő évi autók közül pedig már a gyári Porsche is bemutatta a festését.

„A Goodwood Festival of Speed-en láthattuk az új Porsche LMDh festését. Most már a Toyota és a Porsche is piros, fehér és fekete, ezért úgy döntöttünk, mi kipróbálunk valami mást. Valami fényeset, mint az ég, és mint a jövő.” szól a csapat közleménye.

Scuderia Cameron Glickenhaus logo, WEC, Hypercar
Fotó: Scuderia Cameron Glickenhaus

Elmondásuk szerint a világoskéket a csapat (Scuderia Cameron Glickenhaus) logójának alapja inspirálta, a központi csíkok pedig az amerikai zászló színeit tükrözik.

Mindenesetre azért a Porschén és a Toyotán kívül a Ferrarinál is örülnek, hogy nem lesz másik piros autó a mezőnyben. Az Alpine viszont annál kevésbé, hiszen a franciák színe a kék…

A Glickenhaus jó formában érkezik majd meg, Olaszországba, ugyanis kiesést még idén nem kellett könyvelniük. Le Mans-ban az Alpine-t megelőzve dobogóra állhattak, ezzel 1967 óta vitték vissza az amerikai zászlót a francia verseny összetett pódiumára.

Az eddig bemutatott festések: