back to top
KezdőlapFormula 1Vettel olyat szólt, hogy behívták a stewardok

Vettel olyat szólt, hogy behívták a stewardok

-

Sebastian Vettelt a stewardok elé idézték a 2022-es F1-es Osztrák Nagydíjon tanúsított „versenyzői értekezleten tanúsított viselkedése” miatt.

A szombat délutáni sprintfutam után közzétett, versenybírák által kiállított dokumentum szerint Vettelnek helyi idő szerint 18 órakor jelentkeznie kell náluk „a Nemzetközi Sportkódex (ISC) 12.2.1. f) cikkelyének és az FIA Forma-1-es Sportszabályzat 20.1. cikkelyének állítólagos megsértése miatt”.

Ez „a versenyzői megbeszélésen tanúsított viselkedésre” vonatkozik, amelyre a péntek esti kvalifikációt követően, 19.30-kor került sor a Red Bull Ringen.

Az ISC szerint „minden olyan szó, cselekedet vagy írás, amely erkölcsi kárt vagy veszteséget okoz az FIA-nak, szervezeteinek, tagjainak vagy vezető tisztségviselőinek, illetve általánosabban a motorsport érdekeinek és az FIA által védett értékeknek”, a szabályok lehetséges megsértésének minősül.

Rajta kívül további hat versenyzőt (Vettel + Stroll, Pérez, Ocon, Russell, Ricciardo, Schumacher) is beidéztek a bírák a felvezetőkörön zajlott rádiózásaik miatt. Ők a sportszabályzat 33.1 pontját sértették meg, mi szerint a versenyzőnek önállaóan kell vezetnie az autót, ahhoz segítséget nem kaphat…