back to top
KezdőlapFormula 1Häkkinen szerint a sprintfutamok kockázatosak, Buxton megdöbbent

Häkkinen szerint a sprintfutamok kockázatosak, Buxton megdöbbent

-

A kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen az F1TV élő adásában mondta el, hogy véleménye szerint miért nem jók a szombati sprintversenyek.

Az F1TV riporterei, Will Buxton és Lawrence Barretto a rajtrácson futottak össze a finnel a Red Bull Ringen, az szombati sprint előtt. Buxton arról kérdezte őt, hogy mit gondol a sprintversenyekről, és hogy ő maga szívesen részt vett-e volna ilyeneken.

„Hadd mondjam el” – kezdett bele Häkkinen. „Nem hiszem, hogy szerettem volna sprintversenyezni. Ezek nagyszerű események a nézők és a show miatt, de egy F1-es autóval a rajtrácsról kigyorsítani, miközben más autók vannak körülöttünk, nem könnyű és nem is szórakoztató. Egyáltalán nem.”

Buxtont teljesen összezavarta Häkkinen nyers válasza. A brit riporter értetlenül, tátott szájjal nézett a finnre.

„Ez hatalmas kockázatot jelent” – folytatta a McLaren egykori versenyzője. „Ha valami történik a rajtnál és összeütközik egy másik autóval, az rengeteg munkát okoz a szerelőknek.”

A Häkkinennel készült interjú után Buxton és Barretto maguk is hangsúlyozták, hogy az első kanyarok mindig rizikósak az F1-ben, majd Buxton megállapította ez a „kockázatról és az abból származó jutalomról” szól.

Forrásis.fi