back to top
KezdőlapEndurancePénzügyi gondokkal küzd a legkisebb Hypercar gyártó, a Glickenhaus

Pénzügyi gondokkal küzd a legkisebb Hypercar gyártó, a Glickenhaus

-

Túl sokba kerül nekik, ezért versenyt is fognak kihagyni a Glickenhaus autói. A második tengerentúli futamon már biztosan nem utaznak majd el Fujiba.

A Monzai 6 óráson Jim Glickenhaus megerősítette a Sportscar365-nek, hogy nem vállalja nagy szállítási költséget egy verseny kedvéért. Az FIA Endurance Bizottságának elnöke, Richard Mille megerősítette, bár elvileg minden versenyen kéne indulnia a Hypercar csapatoknak, elnézik az amerikaiaknak, ha nem tudnak mindegyik versenyre elutazni.

„Sosem volt úgy, hogy megyünk Fujiba. – jelentette ki az alapító Jim Glickenhaus. – Eddig vártam a WEC-re, hogy állást foglaljanak az ügyben, amit Richard Millén keresztül meg is tettek. A következő hat-nyolc hétben alakul majd ki, hogyan is állunk, és mi lehetséges számunkra a jövőben. Szerintem pozitív irányban haladnak a dolgok.”

A döntés kizárólag pénzügyi alapokon született meg, így próbálnak pénzt spórolni, amíg befektetőket keresnek.

„A helyzet változatlan: a cég 300 autót ad el évente, ezzel csak bizonyos mennyiségű versenyt tudunk vállani. Több versenyzés egyszerűen pénzügyileg nem megmagyarázható a részvényeseknek.

Ha sikerül bevonzani őket, akkor arra használnánk fel ezt, hogy kifejlesszük a hidrogén meghajtású pickupjainjat a Baja programunkon keresztül. Akkor a WEC-nek is több értelme lenne, mert nagyobb piacunk lenne.

Több szempont is közrejátszott: amennyire tudom, Japánban még mindig nagyon lezártak mindent a COVID miatt. Ez meggátolna minket abban, hogy a szurkolókkal és lehetséges vásárlókkal kapcsolatba lépjünk. Ez pedig nem segítene rajtunk, hogy őszinte legyek.”

Sebring után az azt követő három hétvége Európában zajlott, a Glickenhaus számára is könnyebben elérhető helyszíneken, hiszen európai technológiai partnereik vannak.

Fuji után Bahreinben lesz a szezonzáró, a Porsche – ha minden jól megy – itt mutatná be az LMDh autóját. Glickenhaus azonban még nem véglegesítette erről a terveket.

„A koronaherceg jó barátom, szeretném meglátogatni és támogatni őt.” – jegyezte meg sejtelmesen.

A Glickenhaus idén jobb szezont teljesít, mint tavaly, két pole mellett háromszor is dobogóra állhattak.