back to top
KezdőlapFormula 1Kézműves Ayrton Senna ihlette cipők Chase Shieltől

Kézműves Ayrton Senna ihlette cipők Chase Shieltől

-

Chase Shiel 13 éve készít már cipőket, egy ideje pedig már saját alkotásokkal is előáll, így esett a választása Ayrton Senna két ismert F1-es versenyautójára is, mint ihletforrás.

A Nike az alapja a műveinek, azokat gondolja teljesen újra, és készíti el gyakorlatilag az ötletnek megfelelően. Ő nem csak egyszerűen lábbelikre gondol, hanem mindenképp életérzéssel is párosít. Cipőivel történeteket is mesél, és ugyan borsos az áruk, de olykor olyan ügyekért jótékonysági árverésre is bocsátja a cipőit, amelyekben maga is hisz.

Senna esetében mondjuk alapnak kivételesen lehet, hogy jobb ötlet lett volna ASICS vagy Diadora alapokat használni, de ettől még a végeredmény lenyűgöző lett. Az autók elemei a klasszikus Air Max 1 tovább gondolt verziója, és ebből alakult ki a Rothmans kék Horween bőrrel a Williams FW16-os. A fekete nyelv és cipőfűző a pilótafülkét jelképezi, rajta a cimke meg a bukósisak. A „2”-es rajtszám is a hátuljára lett hímezve. A Marlboro mclarenes verzióban természetesen a rajtszám az „1”-es, és fehér és a fluorvörös színekben pompázik a cipő.

Nektek hogy tetszik?