back to top
KezdőlapTouring CarDTMTanút és vőlegényt ültet autóiba a visszatérő ABT

Tanút és vőlegényt ültet autóiba a visszatérő ABT

-

Immár az Audi nélkül, de visszatér az Abt a Formula E-be. Pilótáik azonban az új felállás ellenére ismerős arcok lesznek.

Két korábbi gyári Audi pilóta csatlakozik hozzájuk, akik ráadásul jó kapcsolatba is állnak egymással, ugyanis Robin Frijns volt Nico Müller keddi esküvőjén a tanú.

Mindketten szerepeltek már korábban a Formula E-ben is, Frijns eddig az Envision pilótája volt, míg Müller a sereghajtó Dragonnál töltött el pár szezont.

Frijns két győzelmet tud eddig felmutatni hat szezonja alatt, négy év után távozik a jelenlegi csapatától, akikkel megromlott a viszonya, így lecserélték Sébastien Buemire.

Müller másfél éves tapasztalat mellett egy meglepetés dobogóval büszkélkedhet a valenciai flúgos futamon elért második helye révén. A sorozatos szenvedés miatt azonban inkább a DTM-re koncentrált. Bár a tavalyi szezon nem igazán jött össze neki, idén negyedik helyen áll a bajnokságban egy győzelemmel.

Ők ketten már dolgoztak korábban együtt, a 2018-tól három szezonon keresztül voltak csapattársak a DTM-ben – pont az Abtnál. 2020-ban érték le a legjobb eredményeiket közösen, akkor Müller második, Frijns pedig harmadik lett a bajnok Rast mögött.

Rast, Frijns & Müller, Audi, DTM, racindline.hu
Fotó: DTM

„Robin és Nico volt számunkra az álomcsapat, már az elejétől fogva. Mindennel rendelkeznek, ami a Formula E visszatérésünkhöz szükséges: sebesség, tapasztalat és a helyes hozzáállás.” – jelentette ki Hans-Jürgen Abt.

„Ha fel akarjuk venni a versenyt a nagy gyári csapatokkal jövőre, akkor kicsi, de ütős csapatra van szükségünk. Ehhez illik hozzá tökéletesen Robin és Nico.”

A The Race szakportál úgy jellemezte az Abt felállását, mint két pilóta, akiknek van még mit bizonyítaniuk a Formula E-ben, motivációban így biztosan nem lesz hiány. Jövőre a Mahindra erőforrásait használják majd, a gyári csapatnál pedig korábbi versenyzőjük, Lucas di Grassi segíti majd közvetetten a munkájukat.

A 2023-as mezőny:

Csapat Partner Pilóták
Jaguar
Jaguar
🇳🇿 Mitch Evans 🇬🇧 Sam Bird
Envision 🇳🇿 Nick Cassidy 🇨🇭 Sébastien Buemi
Porsche
Porsche
🇵🇹 António Félix da Costa 🇩🇪 Pascal Wehrlein
Andretti ?? ??
Maserati
DS
?? ??
Dragon Vergne Vandoorne
Mahindra
Mahindra
🇧🇷 Lucas di Grassi 🇬🇧 Oliver Rowland
Abt 🇳🇱 Robin Frijns 🇨🇭 Nico Müller
Nissan
Nissan
🇫🇷 Norman Nato 🇫🇷 Sacha Fenestraz
McLaren 🇩🇪 René Rast ??
NIO 333 NIO Ticktum Sette Camara
Techeetah ? ?? ??

dőlt: meg nem erősített, de a The Race szerint létrejött szertődések

ForrásThe Race