back to top
KezdőlapFormula 1Három-négy név közül választhat a Haas 2023-ra

Három-négy név közül választhat a Haas 2023-ra

-

Egy hely már biztos az amerikai istállónál, ugyanis Kevin Magnussen még tavasszal több éves szerződést kötött a Haas-szal. Csapattársának kiléte azonban egyre homályosabbá válik főleg miután felmerült, hogy Mick Schumacher távozhat a Ferrari kötelékéből, ami a csapattól való távozásával is együtt járna.

Idén sokat lépett előre a tavalyi sereghajtó, elsősorban Kevin Magnussen jóvoltából. Többek között ez is, vagyis Mick Schumacher csapaton belüli lemaradása is adhat okot a Haas és a Ferrari számára fejtörést, hiszen 35 futam alatt csupám kétszer tudott pontot szerezni.

Ha nem maradna, számára az Alpine, az AlphaTauri vagy a Williams jelentheti a folytatást, ami pedig a Haas döntését illeti, Günther Steinerék nem akarják elsietni a választást, inkább megkockáztatják azt, hogy egy jelöltet elveszítenek, minthogy rossz döntést hozzanak.

„Ez egy kezdet, nem pedig a vég. Nem arról van szó, hogy nem beszélünk a pilótákkal vagy, hogy mit kellene tennünk, egyszerűen csak kivárunk a döntéssel, figyeljük mi lesz Mickkel. Amúgy is, miért kellene most döntenünk, mert ha kapkodnánk és rossz döntést hoznánk, akkor azt megbánnánk.” – magyarázta az olasz csapatfőnök.

„Ezzel vállaljuk azt a kockázatot is, hogy addigra egy-egy pilóta már lekerül a piacról.” – tette hozzá.

Steiner közben azt is megerősítette, hogy több név is benne van náluk a kalapban, noha nem nevesítette őket.

„Az biztos, hogy ez az ülés, most sokkal vonzóbb, mint tavaly. Az autónk sokkal jobb, és szerintem idővel még ennél is jobbak leszünk. Így nyilvánvaló, hogy sokkal nagyobb érdeklődés lesz az irányunkba, de még egyszer mondom, nem sietünk.”

Noha konkrét nevek nem hangoztak el, a korábbi pletykák, illetve az elérhető pilótákat figyelembe véve a jelöltek Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, illetve az idén edzés lehetőséget is kapó Antonio Giovinazzi lehetnek, illetve negyedik opció lehet Mick Schumacher maradása is, illetve ne feledkezzünk meg a Ferrari legsikeresebb, de F1-ben még nem bemutatkozó juniorjáról, a szintén edzés lehetőséget kapó izraeli Robert Shwartzmannról sem.