back to top
KezdőlapFormula 1Ezek lesznek a Mercedes céljai a szezon utolsó versenyeire

Ezek lesznek a Mercedes céljai a szezon utolsó versenyeire

-

A Mercedes műszaki igazgatója, Mike Elliott felállította a Mercedes ambícióit a 2022-es Forma-1-es szezon hátralévő 6 versenyére. A brackley-i istálló legalább egy versenyt meg szeretne nyerni, de tisztában vannak azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk.

Az Ezüst Nyilaknak az idei a legrosszabb évaduk a turbóhibrid éra 2014-es kezdete óta. A W13 az eddigi 16 futam során közel nem úgy muzsikált, mint ahogyan azt eltervezték és ezért az is lehetséges, hogy 2011 után ismét futamgyőzelem nélkül fejeznek be egy szezont.

Először az autójuk delfinezése, majd annak pattogása miatt nem voltak képesek kiaknázni maximális mértékben a benne rejlő lehetőségeket. A bajnoki címvédő istálló már javában dolgozik a 2023-as autóján, de azért még a fél szemüket rajta fogják tartani az idei évadon is. Elliott elmondása szerint szépen szeretnék befejezni az évet. Az idei év véghajrája október elején veszi majd kezdetét a Szingapúri Nagydíjjal.

„Elfáradtunk a mostani tripla hétvégét követően” – nyilatkozta Elliott. – Egy hónap alatt 3 teljes versenyhétvégét teljesíteni egyáltalán nem egyszerű. Ez nem csak a versenycsapat, hanem a gyárban dolgozók számára is éppen elég intenzív.”

„A szélcsatornában dolgozó mérnökök minden erejükkel azon vannak, hogy megpróbálják kideríteni, miért ilyen szélsőséges az autónk viselkedése. Vissza kell kerülnünk az élmezőny harcaihoz és a télen pedig el kell végeznünk a szükséges munkát.”

A Mercedes célba vette a Ferrarit

Lewis Hamilton és George Russell folyamatos jó teljesítménye és a Ferrari sorozatos pontvesztéseinek köszönhetően a Mercedes lőtávolban maradt az olaszokhoz képest a gyártók versenyében. Erre senki nem számított a szezon elején, de ha a Scuderia tovább halmozza a hibákat, akkor Toto Wolffék akár még a 2. helyet is elvehetik tőlük a csapatversenyben.

Elliott hozzátette, hogy „egy győzelmet mindenféleképpen megpróbálnak majd szerezni még idén” és emellett „még a Ferrarit is szeretnék megelőzni a konstruktőri bajnokságban.” Ezzel a kijelentéssel pedig nem az ellenfelüket szeretnék megalázni, hanem pusztán szeretnének élni az előttük adódó lehetőséggel.

Forrásgpfans.com