back to top
KezdőlapFormula 1Bottas tudja, miért maradt le szezon közben az Alfa Romeo

Bottas tudja, miért maradt le szezon közben az Alfa Romeo

-

Az Alfa Romeo Racing bár viszonylag jól kezdte az idei F1-es szezont, új versenyzőpárosával, Guanyu Zhou-val és Valtteri Bottasszal, az év előrehaladtával lemarad riválisai mögött.

A Mercedes után kimondottan felszabadult Bottas a szezon első nyolc futamból haton pontot gyűjtött, sőt, Imolában egy kiváló ötödik helyet szerzett. Azóta azonban a technika ördöge és a sport kiszámíthatatlansága nem kedvezett a csapatnak. A közvetlen riválisok maguk mögött hagyták az Alfa Romeót.

Bottas az elmúlt hét futamon nem szerzett pontot, csapattársa, Zhou pedig mindössze egyetlen pontot tud felmutatni ebben az időszakban, mégpedig a legutóbbi, monzai futamról.

Bottas számára egyértelmű az oka a csapat drámai teljesítményvisszaesésének.

„A versenytársaink, mint például a McLaren és az Alpine, többet fejlesztették az autóikat, mint mi. Egyenletesebb ütemben kaptak frissítő csomagokat. Valamit még tervezünk, talán Austinra vagy Japánra, de azt hiszem, nagyjából ennyi” – idézte Bottast a Racefans.

„A szezon elején azon kevés istállók közé tartoztunk, amelyek a súlyhatár alatt voltak. A szezon előrehaladtával a többi csapat is könnyített az autóin, és talán ennek is volt hatása. Tudjuk, hogy az egyik gyenge pontunk a fejlesztési tempó. Ez fontos prioritás lesz számunkra a jövőben” – mondta Bottas.