back to top
KezdőlapFormula 1Hosszabbított az F1-es „versenynaptár ékköve”

Hosszabbított az F1-es „versenynaptár ékköve”

-

Bár a versenynaptár bejelentésekor még nem volt biztos, pár órával később megerősítették, hogy a Monacói Nagydíj továbbra is F1-es szezon része lesz.

A 2023-as évad nyolcadik helyén szereplő hercegség három évvel tovább szerződött le, így egészen 2025-ig nem kell nélkülözni a legendás helyszínt.

Monaco 1955 óta csak 2020-ban, a koronavírus miatt hiányzott a menetrendből. Ezzel pedig az egyik legtöbb verseny helyszínéül szolgált az F1 történetében.

„Örömmel jelentem be, hogy 2025-ig fogunk Monacóban versenyezni. Jó lesz majd visszatérni a híres hercegségbe jövőre május 28-án.” emelte ki a királykategória első embere, Stefano Domenicali.

„Minden résztvevőnek szeretném megköszönni ezt, különösen őfelsége II. Albert hercegnek, Michel Boerinek, a Monacói Autóklub elnökének és csapatának. Közösen készülünk a következő évre és a partnerségünk folytatására.”

A hercegség a jövő évi versenynaptár első tripla hétvégéjének közepén lesz, Imola után, de Barcelona előtt.

„Az F1-es világbajnokság érdekében hosszas hónapok egyeztetése után jelentjük be, hogy három éves szerződést írtuk alá, amit valószínűleg meg fogunk hosszabbítani.” – ismerte el a másik oldalról Boeri az egyezséget.