back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull tudatossága korábban zavarta volna Verstappent

A Red Bull tudatossága korábban zavarta volna Verstappent

-

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy Max Verstappen egyre érettebben vezet és már nem akar minden szakaszt megnyerni.

A holland versenyző 24 éves, ám már jó ideje a mezőny tagja. Korábban a forrófejűségéről volt híres, ám az évek alatt a nyugodtság és a tudatos versenyzés vette át a szerepet személyében.

Az osztrák vezető szerint 2021 világbajnoka nem viselte volna jól, hogy autójuk nem mindenhol versenyképes. A szezon kezdetén a Ferrari teljesített jobban, míg a Red Bullnak a technikai hibákkal is meg kellett küzdenie. Ám a Bikák a fejlesztési versenyben felülkerekedtek a vörösökön, akik elkezdtek egyre többet hibázni.

Marko kihangsúlyozta, őket a versenyek érdeklik. Verstappen is megbarátkozott ezzel a szemléletmóddal, így már nem akar minden áron minden szakaszt megnyerni.

„Ez nagyon is tudatos a részünkről, hiszen mi a versenyekre készülünk. Ez egy-két évvel ezelőtt nagyon zavarta volna Maxet (Verstappen). Mindig az élen akart autózni. Most már viszont kevesebbet kockáztat, és tudatosabban vezet.” – magyarázta a Red Bull tanácsadója.

Forrásgpblog.com