KezdőlapFormula 1A Mercedes tartalékja lehet Ricciardo

A Mercedes tartalékja lehet Ricciardo

-

Több egybehangzó sajtóértesülés szerint a Mercedes áll legközelebb, hogy megszerezze magának a McLarentől távozó Daniel Ricciardot.

Mióta hivatalossál vált, hogy Daniel Ricciardot idő előtt elküldi a McLaren, akinek a helyére a honfitársát Oscar Piastrit ülteti be 2023-ban, azóta számos találgatás látott napvilágot, hogy hol kötheti, maga pedig személy szerint nem szeretne kihagyni egy évet.

Ám a jelek szerint mégis erre kényszerülhet, ugyanis a Canal+ beszámolója szerint ő lehet a Mercedes tartalékpilótája, legalábbis erről egyeztetnek a felek.

Vagyis ő lehet majd Stoffel Vandoorne „utódja”, ő lehet a csapat harmadik számú versenyzője és adott esetben ő ugorhat majd be vagy Lewis Hamilton, vagy George Russell helyére.

A kispadon ülés mellett azért a Mercedes sokkal több mindenben számíthat a hatalmas rutinnal rendelkező ausztrálra, hiszen a háttérben a szimulátorban, a fejlesztéseknél rendkívül értékes munkát végezhet, és ismerve az elmúlt 1-2 évét, afelől nem lehet kétségünk, hogy ha adódna egy lehetőség a beugrásra, sikeréhesen vetné bele magát újra a küzdelmekbe.

Arról pedig nem is beszélve, hogy ha a hétszeres világbajnok 2023 végén búcsút int a száguldó cirkusznak, akkor Ricciardo is reménykedhet abban, hogy állandó lehetőséget kaphat 2024-re, igaz realitása nem sok lehet, hiszen az akkor már a 35. événben fog járni, így hosszabb távon rá sem lehetne építeni.