back to top
KezdőlapFormula 1Giovinazzi: Nem rontja az esélyeimet a baleset

Giovinazzi: Nem rontja az esélyeimet a baleset

-

Antonio Giovinazzi az egyik esélyes a Haas szabadon maradt ülésére a 2023-as esztendőre. Az olasz pilóta három szezont már lehúzott a Forma-1-ben, ahonnan idén kiszorult. Jelenleg a Ferrari tartalékversenyzője, aminek köszönhetően beugróként vezethette a Haast autóját az első amerikai gyakorláson.

A beugrás azonban nem sikerült jóra, hiszen már az edzés elején összetörte Kevin Magnussen autóját, a bokszba ugyan visszatudott térni, de számára addig tartott az edzés, mivel tönkre ment a kuplungja.

Giovinazzi most elmesélte, hogy elsősorban a szél volt a felelős a furcsa balesetért, és nem tart attól, hogy ezzel rontotta volna az esélyeit a visszatérésre.

„Sajnos beszorultam a gumifalba, és szénné égettem a kuplungot, amikor megpróbáltam kijönni onnan, ezzel az edzésem véget ért. Elnézést kérek a csapattól a történtek miatt, de ez a versenyzés és néha megtörténnek ilyen dolgok.” – magyarázta.

„Ami pedig az esélyeimet illeti, nyilván ez nem segített nekem, de már korábban megmutattam, hogy mire vagyok képes a Forma-1-ben. Nem egy kör és pár kanyar fog véget vetni a karrieremnek, meglátjuk mi lesz. Három évet már lehúztam az F1-ben. Ha akarnak engem, akkor nem emiatt az egy nap miatt fognak akarni, hanem amiatt, amit korábban már mutattam.” – bizakodott az egykori GP2-es ezüstérmes.

Forráswtf1.com