back to top
KezdőlapFormula 1Eső fűszerezheti az év utolsó sprintversenyét

Eső fűszerezheti az év utolsó sprintversenyét

-

A Brazil Nagydíj számtalanszor hozott már izgalmas versenyeket, és az idei alkalommal is jó esély nyílik erre, főleg ha beigazolódik az időjárás-előrejelzés.

Változó körülményeket várnak a 2022-es évad utolsó előtti versenyhétvégéjén, melyen háromból akár két napon is eshet.

Pénteken lehet a legjobb idő, ez a nap tűnik leginkább száraznak, az időmérőre is csak 30% az esélye az esőnek. A hőmérséklet az előrejelzések szerint 25 oC fölé is emelkedhet. Ugyanakkor az megnehezítheti a pilóták dolgát, hogy 32-33 km/h-s széllökéseket is várnak.

Szombaton kezdhetnek igazán érdekessé válni a dolgok, a sprintversenyre ugyanis már 60% esélye lesz az esőnek, a szél viszont várhatóan enyhül majd.

A helyi idő szerint három órakor induló a futam napján is lehet esély esőre, de a pénteki szél is visszatérhet nagy valószínűséggel.

A Forma-1 történetének eddigi öt sprintversenyéből egyen sem láthattunk esőt, így a hétvégén akár ez a sorozat is megszakadhat. Ezenkívül Brazília lesz az első helyszín, aki kétszer is rendez sprintet, miután tavaly is itt volt a harmadik ilyen alkalom. Az akkori futam Lewis Hamilton felzárkózásáról maradt leginkább emlékezetes.

Forrásgpfans.com