back to top
KezdőlapFormula 1Alonso kiszámíthatatlanságot vár a brazil hétvégétől

Alonso kiszámíthatatlanságot vár a brazil hétvégétől

-

Az Alpine és a McLaren továbbra is kiélezett küzdelmet vív a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért, jelenleg csak 7 pont a különbség a franciák javára. Legutóbb, Mexikóban a McLaren gyűjtött több egységet, de az Alpine most visszavágna, soraikban Fernando Alonsóval, aki kiszámíthatatlan hétvégét jósol.

„Brazíliát illetően mindig van egyfajta ismeretlen elem. Érdekes versenyeket és eredményeket szokott hozni. Az időjárást nehéz megjósolni, és a múltban láttunk már néhány klasszikus versenyt a kiszámíthatatlanság miatt” – mondta Alonso az Alpine hétvégi előzetesében, az esőre is utalva, amely előfordulhat a hétvégén. „Valószínűleg változó időjárási viszonyokat fogunk látni a kvalifikáción, a sprinten, vagy akár a versenyen. A sprint formátumnak köszönhetően két kísérletünk van arra, hogy pontokat szerezzünk, és növeljük előnyünket a McLarennel szemben az utolsó, Abu Dhabi Nagydíj előtt.”

Alonso az idény végén távozik az Alpine istállótól, és az Aston Martin színeiben folytatja. Azt viszont megígérte, hogy a legvégsőkig küzd csapata negyedik helyéért, habár az autója gyakran cserbenhagyja.

Forrásgpblog.com