back to top
KezdőlapFormula 1Norris: Nem azért vagyok itt, hogy elengedjek mindenkit

Norris: Nem azért vagyok itt, hogy elengedjek mindenkit

-

Lando Norris a tegnapi versenyen büntetést kapott amiatt, hogy nem hagyott elég helyet Charles Leclerc-nek, ám a brit megvédte magát.

A monacói versenyző az újraindítás után próbálta megelőzni a McLaren versenyzőjét, miközben Lewis Hamilton és Max Verstappen is összeakadt. Norris azonban nem hagyta magát, így Leclerc a falba repült..

A Ferrari tovább tudott menni, miközben a dühös monacói „f*sznak” nevezte versenyzőtársát a csapatrádióban. A szülinapos pilóta meg is kapta büntetését, ám végül az autója úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a száguldást.

Az ételmérgezéstől szenvedő Norris így kiállt a versenyből, míg Leclerc értékes pontokat szerzett. A kiesését követően a brit pilóta így értékelte a teljesítményét:

„Megpróbált kívülről elmenni mellettem (Leclerc), így egy kicsit egymáshoz ért a két autó. Nyilván nem akartam, hogy ez legyen a vége, én tisztán akartam versenyezni. Viszont ne számítson senki arra, hogy csak úgy elengedem, ha megpróbál megelőzni. Nem ezért vagyok itt. Megpróbáltam tartania az ívet, és amennyire lehetett ezt abszolváltam is. Talán hagyhattam volna 5 cm-rel több helyet, de ezt ő is megtehette volna. Talán türelmesebbnek kellett volna lennie. Nem tudtam végig tartani a belső ívet, de mindent megtettem, amit tudtam. Én úgy vélem, hogy ez egy szimpla versenybaleset volt. Tudom, hogy ő húzta a rövidebbet, kár érte. Nem szerettem volna, hogy ez így végződjön.” – magyarázta Norris a Sky Sportsnak.

Ugyanakkor a 23 éves pilóta szerint nem az ütközés okozta a legnagyobb fejtörést:

„A fő probléma nem ezzel volt, hanem azzal, hogy nagyon lassú az autónk. Még csak a versenyt sem tudtuk befejezni, ez kiábrándító. Szeretnék hinni abban, hogy az ütközéstől egy kicsit sérült az autó, azért volt ennyire rossz. Ám lehet, hogy ezt csak én beszélem be magamnak. Szerintem valami apróságon ment el a dolog, valami a kormánnyal nem stimmelt, ugyanis nem középen állt az eset után, hanem egy kicsit elmozdult. Ám a tempó hiányát nem hinném, hogy ez okozta.” – tette hozzá a brit pilóta.

Norris a hétvégén ételmérgezést kapott, így csütörtökön még az is kérdéses volt, hogy autóba tud-e ülni. Ugyanakkor az állapota napról-napra javult, ám még mindig nem 100%-os.

„Jól érzem magam. A versenyem előbb véget ért, tudtam egy kicsit pihenni, most már jobban vagyok. 40. kör környékén viszont elkezdtem küszködni. Azóta viszont már pihentem. Jövő hétre meg már teljesen jól leszek.”