KezdőlapFormula 1Marko megerősítette: Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

Marko megerősítette: Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

-

Hivatalossá vált, hogy Daniel Ricciardo lesz a Red Bull tartalék és tesztpilótája a 2023-as szezon során. A hírt az energiaitalosok szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko erősítette meg a Sky német kiadásának adott legfrissebb nyilatkozatában.

Ricciardo még a 2018-as szezon végén hagyta el a nevelő csapatát a Renault által felkínált busás fizetésért, azonban az ottani kalandja sem tartott sokáig. Az ausztrál a 2020-a szezon végéig szolgálta az enstoneiakat, majd amikor Carlos Sainz távozott a Ferrarihoz 2021-re, a Méhészborz lecsapott és a tárgyalásokat követően egy 2023-ig érvényes szerződést írhatott alá a wokingiakkal.

Ricciardo McLarennél eltöltött ideje azonban a 2021-es monzai győzelmén kívül egyáltalán nem volt rózsás. Jelentősen elmaradt és kikapott a csapattársától, Lando Norristól és még a középmezőny tagjaival sem tudta olykor felvenni a lépést. Ezt a wokingiak vezérkara 1,5 év után megunta és Ricciardo helyére le is igazolták a honfitársát, Oscar Piastrit.

A 8-szoros futamgyőztes – akinek így közös megegyezéssel kellett felbontani a kontraktusát – így versenyzői ülés nélkül maradt, de az egykori családja mentőövet dobott a számára.

„Megerősítem, hogy Ricciardo lesz a harmadik versenyzőnk 2023-ban” – idézi Marko szavait a Sky Germany. – Rengeteg értékes szponzorunk van és az évad során különböző parádékat is kell majd csinálnunk, szóval jobb versenyzőt ezen feladatok teljesítésére nem is válaszhattunk volna.”