KezdőlapFormula 1Hasonló cipőben van Ricciardo, mint korábban Albon?

Hasonló cipőben van Ricciardo, mint korábban Albon?

-

Gyenge szezon után nem csak a McLarennél, hanem az F1-ben is elveszítette a helyét Daniel Ricciardo. E tekintetben hasonlít a helyzete Alex Albonéhoz.

A brit-thai versenyző a 2020-as év végén veszítette el a helyét, majd a következő évben a Red Bull tartalékversenyzőjeként maradt a tűzközelben. A türelme végül kifizetődött, hiszen tavaly a Williams színeiben, eredményesen tudott visszatérni.

Hasonlóban bízik Daniel Ricciardo is, aki idén visszatérve a Red Bullhoz, tartalékversenyzőként lesz jelen a hétvégéken. Kettejük helyzete eddig tehát kísértetiesen hasonlít, ám Albon szerint már a döntéssel kapcsolatban van is egy fontos különbség, ugyanis az ő esetében a kényszer szülte az akkori szerepkörét, Ricciardo viszont önmagától döntött úgy, hogy hátrébb lép egyet. Ezt támasztja alá Daniel Ricciardo nyilatkozata is a témában:

„Megpróbálom majd osztani az ötleteimet majd a csapattal, igyekszem a lehető leghasznosabb tagja lenni a csapatnak. Ezt valójában én akartam, mert személy szerint szükségem volt egy kis szünetre. Viszont nem úgy tekintek erre, mint az utolsó esélyemre, boldog vagyok, hogy most a megfelelő helyen vagyok.” – fogalmazott az ausztrál.

Hasonlóan nem akar párhuzamot vonni kettejük között Albon sem, a thai ezt a kettejük közötti korkülönbséggel indokolja.

„Ő más korban és más lelkiállapotban van. Amikor én kerültem ki a Forma-1-ből, akkor én 24 éves voltam, nagy volt bennem akkor az éhség és a vágy a visszatérésre. Ezt pontosan nem tudom, de úgy gondolom, hogy mivel Daniel egy nagyon sikeréhes versenyző, emiatt csak olyan csapathoz akart csatlakozni, amelyik topistálló. Máskülönben olyan lenne, mintha újra kezdené a versenyzői karrierjét, aminek én sokszorosan is örülnék. Azt hiszem ez a fő különbség kettőnk esete között.” – vélte a Williams versenyzője.

Visszatérhet még Ricciardo a Forma-1-be?