KezdőlapFormula 1Még súlyosabb volt Stroll balesete, mint hittük, egy sérüléséről eddig nem beszéltek

Még súlyosabb volt Stroll balesete, mint hittük, egy sérüléséről eddig nem beszéltek

-

Lance Stroll elárulta, a csuklósérülése mellett az egyik nagylábujja is eltört a két héttel ezelőtt elszenvedett biciklibalesetben. A kanadai pilóta egyre jobban érzi magát az autóban a Bahreini Nagydíj hétvégéjén.

Lance Stroll a nyolcadik helyen zárta a Bahreini Nagydíj időmérőjét. Bár a csapattársához, Fernando Alonsóhoz képesti félmásodperces lemaradás normál esetben nem mutatna jól, a körülmények ismeretében mindez remek eredménynek számít. Mint ismert, a kanadai pilóta két hete biciklibalesetet szenvedett, aminek következtében ki kellett hagynia a tesztelést, és az is sokáig kérdéses volt, hogy a szezonnyitón ott lehet-e.

Stroll hétvégéje aggasztóan indult, hiszen a pénteki szabadedzésen több szempontból is riasztó volt látni, amit sérülése miatt csinál. A kormányt néha kénytelen volt megtámasztani, majd mérnökével közölte, hogy képtelen végrehajtani a vezetéstechnikai utasítását, hogy aztán csak nagy nehézségek árán tudjon kiszállni. Szombaton viszont látszólag már nem volt ekkora a baj, pedig, mint kiderült, a baleset egyik következményét eddig nem említették.

Nem tudott rendesen vezetni, majd a kiszállás is gondot okozott a sérült F1-es pilótának (videó)

„Fáj, mert eltörtem [a csuklómat], és tizenkét napja műtötték – nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen. – Az orvosok engedélyt adtak, és jól érzem magam. Elviselem a fájdalmat, és hálás vagyok, hogy itt lehetek. Tizenkét nappal ezelőtt jöttem ki a műtőből. Pontosan két hét telt el a balesetem óta, nem tudtam mozgatni a kezeimet, és nem tudtam járni.”

Ez utóbbira alighanem sokan felkapták a fejüket, hiszen eddig arról nem volt szó, hogy a lába is megsérült volna. Pontosabban Stroll és a csapat nem említette, hiszen a háromszoros dobogóst látták a paddockban sántikálni egy flip flop papucsban. Az érintett elárulta, pontosan melyik testrésze sérült meg, egyúttal hozzátette, hogy egyre jobban javul a helyzet.

„Eltört a lábujjam is, a nagylábujjam a jobb lábamon, így a fény nagyon messze volt az alagút végén – folytatta. – A műtőből tizenkettő, a kórházból tíz napja jöttem ki, szóval igencsak hálás vagyok. Minden [megtett] körrel jobban érzem magam, és egyre jobban bízom a testemben, valamint abban, hogy mire képesek a kezeim, és az autót is [megszokom]. A háromnapos tesztelés kihagyása [után] egyszerűen időbe telik, mire az ember az autóban ráhangolódik egy ritmusra, és ráérez a különböző elemekre, de [az időmérő] végére kezdtem úgy érezni, hogy egyre jobb ritmusba kerülök.”

Forma-1, Lance Stroll, Bahreini Nagydíj 2023, szombat
Stroll a nagylábujját is eltörte (Fotó: Aston Martin)

Stroll azt is elmondta, hogy a baleset óta először érzi a sérült lábujját. Ami a csuklóit illeti, fizioterápia révén folyamatosan próbál gyógyulni, és úgy véli, minden nap 10 százalékkal javul az állapota. Az Aston Martin pilótája leszögezte, hogy sérülése nem hátráltatja őt vezetés közben. „Kicsit fájdalmas, de [nincs] semmi olyasmi, ami korlátozna – jelentette ki. – [Szedek] paracetamolt és ibuprofént.”