back to top
KezdőlapFormula 1A szurkolóknak üzent a Mercedes a csalódást keltő kezdés után

A szurkolóknak üzent a Mercedes a csalódást keltő kezdés után

-

A Mercedes egy nyílt levél keretein belül nyugtatta meg rajongóit és biztosította őket arról, hogy nem estek kétségbe.

A tavalyi év után vissza akartak vágni a csillagosok, így nagy reményekkel indultak neki a szezonnak. A delfinezést sikerült redukálniuk, és olyan eredményeket kapniuk, ami bizakodásra adott okot. Ám vasárnap jött a feketeleves, a Red Bull nyerte az első futamot, míg a Ferrari mellett az Aston Martinnal is meg kellett küzdeniük a dobogós helyekért.

Lewis Hamilton a szezonnyitó után éles kritikát fogalmazott meg csapatával szemben, míg Toto Wolff elismerte, már dolgoznak a változtatásokon. Mindaddig a Mercedes levelet írt a rajongóinak, amiben biztosította őket arról, hogy nem fogják feladni a küzdelmet.

Bahrein fájt mindannyiunknak, hiszen a bajnoki cím megnyerésének reményével indultunk neki ennek a szezonnak is. Annyi kemény munkát fektettünk bele az autóba, ami végül nem felelt meg az elvárásainknak. Fájt a csapatnak ez, és tudjuk, hogy nektek, szurkolóknak is. A ti szenvedélyetek és támogatásotok visz minket előre. Tudjuk mit éreztek, minket is ugyanaz a fájdalom taglózott le.

Nem ilyen helyzetet akartunk teremteni, de ezen van. Ez a valóság. Most jönnek az egyszerű kérdés: mit tehetünk ez ellen, és hogyan fogunk cselekedni?

Forma-1, George Russell, Mercedes, Bahreini Nagydíj 2023, futam
George Russell – Fotó: LAT Images/Mercedes AMG Petronas

Először is nem fogunk pánikba esni vagy térdre rogyni. Egy olyan reflektorfényben úszó világban mint az F1, az emberek gyorsan kezdenek el ujjal mutogatni és bűnbakot keresni. Ti viszont ennél jobban ismertek minket. A csapaton belül arról beszélgettünk, hogy igen is van bátorságunk kudarcot vallani, és vagyunk olyan karakteresek, akiket felelősségre lehet vonni. Vagyunk olyan erősek, hogy a kudarcot lehetőségként éljük meg. Nyíltan, és őszintén beszéltünk arról, hogy hol tartunk most. Viszonylag sürgősen, de ugyanakkor nyugodtan dolgozunk a helyreállítási tervünkön, arra összpontosítunk, hogy mit kell tennünk a győzelem eléréséhez rövid, közép -, illetve hosszútávon. Már most fejlesztésekkel készülünk a következő versenyekre, és ennél még csak több fog következni. Viszont a változás nem egy pillanat műve lesz: az F1-ben nincsenek ezüstgolyók.

Másodszor, emelt füvel tartjuk a fejünket, és lépésről-lépésre, együtt fogjuk végig járni ezt az utat. Mi vagyunk a Mercedes. Tudjuk, hogy mi a mérce, és mire törekszünk, és senki sem retten meg, mikor az előttünk lévő megmászandó hegyre tekintünk. Ezek az időszakok formálják, és erősebbé teszik a karaktert: amikor egy csapat nehézségeket és problémákat old meg és győz le. Mi mindannyian együtt vagyunk – Totótól, Lewistól és Geroge-tól kezdve, a brackley-i és a brixworth-i gyárak minden dolgozóján át. Szeretjük a kihívásokat.

Harmadszor, arra kérünk titeket, adjatok nekünk erőt. Akár támogattok, akár kritikát fogalmaztok meg, van ennek egy helyes és egy helytelen módja. Azt szeretnénk, ha az online közösségünk egy egészséges vitakultúrával ellátott biztonságos tér lenne, ahol az emberek tisztelettel bánnak másokkal. Legyen szó csapattagokról, Mercedes-rajongókról vagy más csapat szurkolóiról.  Zéró toleranciát alkalmazunk a diszkriminációval, a visszaélésekkel és a zaklatás minden formájával szemben. Lépéseket fogunk tenni minden olyan komment vagy bejegyzés ellen, ami nem felel meg az irányelveknek. Kérünk titeket, hogy támogassátok ezt a közösségünkben.

Már keményen dolgozunk azon, hogy megváltoztassuk a 2023-as szezon képét. A helyreállítási folyamatok már a verseny után megkezdődtek, ebben mindenkinek meg van a szerepe.

Készen álltok arra, hogy csatlakozzatok hozzánk a visszavágás során? Ha nem, akkor sincs harag. Ha a válasz viszont igen, akkor vágjunk bele!”