back to top
KezdőlapFormula 1Schumacher és Räikkönen navigátora távozik az F1-ből

Schumacher és Räikkönen navigátora távozik az F1-ből

-

A két pilótát a rádión keresztül összesen három vb-címhez segítette Chris Dyer a Ferrarinál, 2016 óta az autó teljesítményéért felelős részlegen dolgozott az (előzőleg Renault néven induló) Alpine-nál.

Dyer az Arrowsnál kezdte az F1-es pályafutását, amit 2001-től 2012-ig a Ferrarinál folytatott. Utóbbi nagyobbik hányadát sok öröm jellemezte, hiszen Michael Schumacher és Kimi Räikkönen versenymérnöke lett, velük összesen három vb-címet szerzett ilyen feladatkörben, de természetesen a német 2001-es és 2002-es sikeréből is kivette a részét a csapat tagjaként.

Az utolsó évekre viszont valószínűleg kevésbé jó szívvel gondol vissza, hiszen jelentős részben őt tették felelőssé Fernando Alonso 2010-ben elbukott vb-címéért (a szezonzáróra a pontversenyt vezető spanyol érkezett favoritként, de az istálló rossz taktikája miatt Sebastian Vettel nyerte a bajnokságot), emiatt lefokozták az egyik vezető pozícióból.

A most 55 éves szakember az Autosport információi szerint a McLarenhez igazolt, de ott nem az F1-es részlegnél, hanem az elektromos Formula E és a Extreme E bajnokságokban induló istállóknál kap feladatokat. Az F1-en túli autósport-világban már járt, hiszen 2013-tól 2015-ig a BMW DTM-programját vezette.