back to top
KezdőlapFormula SportIsmét életet mentett a glória, de egy pilóta gerince megsérült az F4-ben

Ismét életet mentett a glória, de egy pilóta gerince megsérült az F4-ben

-

Az olasz F4 egyik imolai versenyén felborult egy autó, és a pilóta a sisakjával súrolhatta volna az aszfaltot, ha nincs a bukókeret. Ugyanitt a kerékvetőknél lévő hurkák egy másik sorozatban viszont nagyobb bajt okoztak.

A vasárnapi első olasz F4-es futamon a McLaren támogatását élvező amerikai Ugo Ugochukwu beragadt az első rajtkockába, nem tudott elindulni. Már úgy nézett ki, a mögüle érkezők közül mindenki észreveszi a bajt és viszonylag biztonságos távolságban kikerüli, de a mezőny végéről rajtoló Andrea Frassineti túl későn reagált és belerohant a lefulladt autóba, majd fejre állt.

A kikockázott felvételen látható, hogy az olasz Frassineti valószínűleg a sisakjával csapódott volna az aszfaltnak és szánkázott volna végig rajta, ha nincs az utánpótlás szériákban is néhány éve vezetett fejvédő bukókeret, így az minden bizonnyal egy újabb versenyzőt mentett meg a súlyos sérüléstől vagy még rosszabbtól.

Bár Ugochukwu sántikálva hagyta el a roncsot, rajthoz állt a második vasárnapi futamon, és Frassineti sem szenvedett komolyabb sérülést. Nem mondható el ugyanez az ír Adam Fitzgeraldról, akinek megsérült három csigolyája még szombaton, a Formula Regional European versenyén ugyanezen a pályán.

A mezőny második felében Fitzgerald ráhajtott az első kanyarkombinációnál lévő egyik hurkára, amitől a levegőbe emelkedett az autója, és a landolás erejétől megsérült a háta, de szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást. Kisebb csodával végigment a futamon, de a vasárnapin már nem tudott rajthoz állni, és valószínűleg a következő helyszínen sem indulhat el.

A Formula Scout tudósítása szerint Fitzgerald csapatfőnöke, Keith Donegan azt mondta, a pilóta kórházban töltötte a szombat éjszakát és erős fájdalmai voltak, fájdalomcsillapítókat kellett szednie. A balesetnél több mint 1 méter magasra emelkedett fel az autója a hurkától, amelyek korábban többször okoztak súlyos baleseteket, és emiatt többen változtatásokat követelnek.