back to top
KezdőlapFormula 1Horner tanácsot adott a hullámvölgybe kerülő Péreznek

Horner tanácsot adott a hullámvölgybe kerülő Péreznek

-

Három verseny alatt 6-ról 53-ra nőtt Max Verstappen előnye a bajnoki tabellán Sergio Pérezzel szemben.

Az Azeri Nagydíj után csapattársa nem használta ki az időmérős szerencséjét Miamiban, aztán saját hibájából kifolyólag nullázott Monacóban, majd Spanyolországban csak negyedik lett egy újabb elrontott kvalifikáció miatt.

A zsinórban három győzelmet arató Verstappen látszólag megállíthatatlanul menetel a harmadik bajnoki címe felé, és a Red Bull csapatfőnöke a Spanyol Nagydíj után megfogalmazta, szerinte milyen hozzáállással kellene mennie Péreznek, aki változatlanul hisz a végső sikerben.

„Nem hiszem, hogy lett volna olyan versenyző, aki legyőzte volna Maxot ugyanebben az autóban. Egy olyan pilóta ellen harcol, aki csúcsformában van, és ez nagyon kemény feladat” – mondta a barcelonai versenyről.

Pérez nem adja fel: „Megvan a gyorsaságom, hogy fordítsak”

„Mentálisan nehéz feldolgozni, de jelentős különbség alakult ki a ponttáblázaton. Ez akár le is vehet valamennyi terhet róla, kevesebb elvárást fogalmazhat meg magával szemben. El kell engednie a nyomást, és egyszerűen csak szabadon vezetnie.”

Pérez 2021 óta vezet a Red Bullnál, s bár voltak jó periódusai, ezek jellemzően legfeljebb két-három versenyen át tartottak, miközben Verstappen folyamatosan a legmagasabb szinten teljesít, ezért ő idén is a bajnokság favoritja. A következő futam, a Kanadai Nagydíj helyszíne papíron kedvezhet Péreznek az alacsony tapadással és a lassú kanyarokkal, az ilyen típusú pályákon gyakran szerepel jól.