back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull dominanciája Alonso álmait is szétzúzhatja idén

A Red Bull dominanciája Alonso álmait is szétzúzhatja idén

-

Fernando Alonso szerint a szezon második felében sem rúghat senki labdába a Red Bull mellett, így az egyik 2023-as célja nem valószínű, hogy beteljesedik.

Jól kezdett az Aston Martin az év elején. Megleptek mindenkit azzal, hogy második erőként a Red Bull mögött voltak, de szépen-lassan a fejlesztési verseny során alul maradtak. A Mercedes és a McLaren átugrotta őket, sőt még a Ferrari is jobban muzsikál náluk. A spanyol versenyző bízik abban, hogy még felzárkózhatnak a riválisaikra, viszont egy dologról már letett idén.

A kétszeres világbajnok a 33. győzelmét szeretné már ünnepelni a dobogós helyezések után, ám az osztrák csapat dominanciája nem teszi ezt lehetővé. Alonso szerint idén nem is biztos, hogy esélye lesz újra a győzelem közelébe kerülni.

Fernando Alonso, Aston Martin
Fernando Alonso – Fotó: Aston Martin F1 Team

„Monacóban és Kanadában nagyon közel voltunk hozzá. Úgy vélem lesz még lehetőségünk, még úgy is, hogy a Red Bull messze előttünk jár. A 33. győzelem ott van a listán, és megpróbáljuk minden alkalommal, még ha lehetetlen is. Minden, amit az életben teszek az azért van, mert úgy érzem sikerülhet. Ha teniszezni vagy focizni akarok, de úgy gondolom, hogy ez ellenfelem jobb nálam és le fog győzni, akkor inkább nem megyek. Az autósportban is ez a helyzet, de én hiszek ebben a csapatban. Nem tudom, mennyi időbe fog telni, de biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog a győzelem valamikor a jövőben. Idén nem hiszem, hogy reális esély van rá, de előfordulhat még olyan verseny, ahol ez megtörténhet.”