back to top
KezdőlapFormula 1Vasseur elégedett azzal, ahogy a Ferrari válaszolt a nehézségekre

Vasseur elégedett azzal, ahogy a Ferrari válaszolt a nehézségekre

-

Miután a Ferrari rögtön az első idei F1-es versenyen látta, hogy nem jó irányba tart az autójával, intézkedéseket foganatosítottak a javulás érdekében.

Az autó legnagyobb problémája az (volt?), hogy kiszámíthatatlanul viselkedik, ettől gyengült a versenyzők önbizalma, és ez többek között a gumikezelést is borzasztóan megnehezítette.

A csapat a Spanyol Nagydíjtól kezdve több lépcsőben vetett be műszaki újításokat, és a fejlődés jelei pislákolnak: a nyári szünet előtti utolsó futamon, a Belga Nagydíjon Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Red Bull mögötti mezőnyben, bár valószínű, hogy vonalvezetéstől és körülményektől függően versenyről versenyre változni fog az üldözőbolyban az erősorrend.

A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur elégedett a nehézségekre adott válaszlépésekkel. „A legfontosabb, hogy csapatként hogy reagálunk, és ez jó volt. Időbe telik visszatérni a csúcsra – mondta a Gazzetta dello Sportnak. – Sokan azt hiszik, az F1-ben egy hét alatt megoldhatók a problémák, pedig ez olyan, mint egy óriási hajót kormányozni, nem lehet azonnal új irányba állni.”

Nem méltó Enzo Ferrari hagyatékához, hogy a harmadik helynek örülnek, véli Montezemolo

„Az idei szezonra befejeztük a fejlesztést a szélcsatornában július végén, de néhány elem még készül, Katarba vagy Austinba visszük el őket először – tette hozzá. – A 2024-es autónak még a koncepciójával foglalkozunk. Rámenősnek kell lennünk vele, de a szimulációs és a számítási kapacitások felhasználásával már a maximumot fordítjuk rá.”

„Új megoldásokat kell kitalálnunk, hogy a pilótáknak ne kelljen folyton a határon vezetni, legyen tartalék mozgásterük. Az új kocsi elkészítésére nem az év vége a határidő.”

A Ferrari utoljára több mint egy éve nyert F1-es futamot.