back to top
KezdőlapFormula 1Alonso egyedül is küzd, hogy a McLaren előtt tartsa az Aston Martint

Alonso egyedül is küzd, hogy a McLaren előtt tartsa az Aston Martint

-

Bár az időmérő leintésekor Fernando Alonso még a 6. rajthelyet birtokolta a Katari Nagydíjra, hamarosan két helyezést előrelépett, s ami csapata számára a legfontosabb, mindkét McLaren mögötte lesz a rajtrácson.

Az elmúlt három nagydíjhétvégén a spanyol csak az alsó pontszerző helyekért tudott harcolni az Aston Martinnal, ez pedig lehetőséget adott a riválisoknak, hogy temérdek pontot hozzanak a szezon első negyedében még a konstruktőri második helyet birtokló csapaton.

A Ferrari már Monzában átugrotta a silverstone-i istállót a harmadik helyért, és a nyáron formába lendült McLarenek sorjázó dobogós eredményei alapján úgy tűnik, a wokingiak is ledolgozhatják jelenleg még 49 pontos hátrányukat velük szemben.

Az Aston dolgát nehezíti a konstruktőri versenyben, hogy a csapattársától a kezdetektől fogva jelentősen elmaradó Lance Stroll a nyári szünet óta pontot sem tudott szerezni. Alonso viszont most a vártnál is jobb helyzetbe került a fő rivális McLarenekkel szemben: bár a pénteki időmérő leintésének pillanatában még úgy tűnt, mindkét autójuk mögött végez, utólag Oscar Piastri és Lando Norris legjobb köridejét is elvették pályaelhagyás miatt, így a két mclarenes végül a 6. és a 10., Alonso pedig a 4. helyről startolhat.

Kabaré a köbön: az F1 káosza ciki helyzetbe hozta a riportert

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok, hiszen néhány olyan hétvége van mögöttünk, amikor nem voltunk ennyire versenyképesek. Az autó már a szabadedzés nehéz körülményei között is erősnek érződött, majd az maradt az időmérőre is. Hosszú lesz a hétvége rengeteg versenykörrel, de ez egy jó kezdés hozzá” – nyilatkozta Alonso az időmérő után, majd rátért a McLaren elleni csatára:

„Valóban náluk van a lendület, mindkét autóval sok pontot szereznek. Nagyon erősek, szóval ha végül megelőznek minket, gratulálnunk kell majd nekik. Egyelőre viszont még mi vagyunk előrébb, és minden versenyen védeni fogjuk az előnyünket.”

Az Aston Martin az elmúlt hónapokban alulmaradt ugyan a fejlesztési versenyben, ám Mike Krack csapatfőnök Katarban megerősítette, hogy a szezon végéig folyamatosan érkezni fognak még új elemek az autóra, amelyekkel egyrészt az esélyeiket szeretnék növelni a konstruktőri negyedik hely megtartására, másrészt pedig már a 2024-es autóhoz is tesztelik azokat.