back to top
KezdőlapFormula 1Az F1-es verseny legjobbjának választott pilóta megint önsanyargató hangulatban nyilatkozott

Az F1-es verseny legjobbjának választott pilóta megint önsanyargató hangulatban nyilatkozott

-

Az időmérőn elkövetett hibák miatt Lando Norris nem tudta pozitívan értékelni a mexikói hétvégéjét, mert sajnálja, hogy cserben hagyta a McLarent.

Felemás versenyhétvégéje volt Lando Norrisnak Mexikóban: az időmérőn szégyenszemre már a Q1-ben kiesett, az elbaltázott stratégia, saját hibája és a balszerencse együttes következményeként, de a futamon felkapaszkodott az 5. helyre. A felzárkózását jutalmazta a közönség, őt választották a nap versenyzőjének.

Csapattársa, Oscar Piastri előtt végzett, a bőséges pontszüret ellenére mégsem elégedett. „Tudom, az emberek gyakran panaszkodnak, hogy időnként nagyon el vagyok kenődve. Az ilyen napok miatt van, amiktől bárki szomorú lenne, nem? Volt esélyem dobogóra állni, újabb serleget, pontokat szerezni. Miért lennék boldog az olyan napoktól, mint amilyen a szombati volt?” – mondta Norris az Autosportnak az időmérős fiaskóra utalva.

„Tudom, mire lettünk volna képesek. Az ilyen vasárnapok után elgondolkodik az ember, hogy mi lett volna, ha. Túl sok volt a ha. Rendeznem kell a dolgokat, utána minden beindulhat magától.”

Norris üzent versenyzőtársainak: Ennél jobban kellene figyelni

„Senki sem boldog, amikor cserben hagyja a csapatot. 700-800 ember dolgozik azért, hogy jó munkát végezzek, és amikor ez nem sikerül, miért vigyorogjak? De szerintem jobban reagáltam erre, mint legutóbb. Talán azért, mert nem a pole-t vagy a győzelmet vesztettem el. Mindenesetre továbbléptem, a vasárnapra összpontosítottam, és ez kifizetődött. Ennek örülök.”

A legutóbbi esettel a Katari Nagydíjra utalt, ahol a McLaren győzelmi esélyeket is táplálhatott (Piastri a sprintet meg is nyerte), Norris viszont a Q3-ban nem tudott érvényes kört futni.

Alapból sem áll távol tőle a depresszió és az önsanyargatás: korábban őszintén vallott arról, hogy például amikor bekerült a Forma-1-be, gyakran rágódott azon, mi lesz a sorsa, ha nem teljesít elég jól.