back to top
KezdőlapFormula 1Már a következő futam előtt dönthet Pérez sorsáról a Red Bull

Már a következő futam előtt dönthet Pérez sorsáról a Red Bull

-

Tavaly bizonytalanságba sodródott Sergio Pérez maradása a Red Bullnál, 2024-ben azonban a szezon elején mutatott erős formája – az utóbbi néhány futam gyengélkedései dacára – meggyőzhette a vezetőséget, hogy érdemes megtartani a mexikóit.

Pérez legutóbb 2022 májusának végén kötött két évre szóló szerződéshosszabbítást a Red Bull-lal, de ennek ellenére is rengeteg hír és sejtés keringett arról 2023-ban, hogy elveszítheti ülését sorozatos hibái, összeszedetlen hétvégéi miatt. Végül megkapta a bizalmat, idén pedig erősen kezdett, az első négy futam során háromszor is hozzájárult a csapat kettős győzelméhez Max Verstappen mögött befutva. Ezt Miamiban egy 4., Imolában egy 8., Monacóban pedig egy rémes időmérő után az első körös balest követte, de több mértékadó lap értesülései szerint ezek már nem befolyásolják a Red Bull döntését.

Egyebek mellett a The Race is arról számolt be, hogy a csapat máris kész meghosszabbítani a mexikói szerződését, a bejelentés pedig már a jövő hétvégi Kanadai Nagydíj előtt megérkezhet. A sejtések szerint a Red Bull egy további évre szóló szerződéshosszabbítást ajánlott fel Péreznek, aki így ötödik évét kezdhetné meg jövőre a csapattal.

Nem is gondolnánk, de a durva baleset szorosabbá tehette az F1-es szezont

„Ez a hétvége egészen brutális volt számára – mondta Pérez monacói kálváriájáról a csapatvezető, Christian Horner. – Gondoskodnunk kell róla, hogy mindkét autóval pontot szerezzünk, mert nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Ferrari és a McLaren által jelentett veszélyt mindkét pontversenyben.”

„Checo első hat versenye nagyon erős volt: rendszeresen az első sorba kvalifikált, a második vagy harmadik helyen ért célba és sok pontot szerzett. Vissza kell térnünk ahhoz a formához és magabiztossághoz vele, nem engedve teret ilyen hullámzásoknak.”

Pérez maradása Carlos Sainz sorsát is érintené, aki bár remek formában vezet, könnyen lehet, hogy a legnagyobb csapatok mindegyikénél lecsúszik az ülésről 2025-re: a hírek szerint a Mercedesszel is elakadtak a tárgyalások, s ha a Red Bullnál sem marad számára nyitott kapu (bár Verstappen szándékait továbbra is homály fedi), akkor az egy év után Audivá váló Sauber, illetve a Williams jelenthetik számára a legjobb esélyt – az pedig nem titok, hogy egyik sem a kívánságlistája élén lévő csapat.