back to top
KezdőlapFormula 1Ezért nem jöhet szóba Ocon neve a Williamsnél

Ezért nem jöhet szóba Ocon neve a Williamsnél

-

Mivel a Forma-1-es mezőny többségének le fog járni a szerződése a 2024-es év végén, az idei szezon előrehaladásával a pilótapiacon is zajlanak az események. A Williamsnél Alex Albon is könnyen új csapattársat kaphat, de sajtóértesülések szerint Esteban Ocon neve máris lekerült a grove-i istálló listájáról.

A Motorsport-Total értesülései szerint a Williams csapatfőnöke, James Vowles nagyon aggódik amiatt, hogy a francia pilóta a pályán mutatott viselkedése alapján egyáltalán nem számít csapatjátékosnak. A legendás istálló emiatt más alternatívák fel fordulhat.

„Ennek következményei lesznek” – vajon padra ültetheti a csapattársának hajtó Ocont az Alpine?

Ugyan Ocon az utóbbi hetekben a címlapokra került, de nem a jó teljesítménye miatt. A 2021-es Magyar Nagydíj győztese Monacóban már az első körben megpróbálta megelőzni a csapattársát, Pierre Gaslyt a második Portier kanyarban. Azonban a manővere túlságosan ambiciózus volt, aminek következtében a két Alpine összeért, és Ocon autója még a levegőbe is emelkedett egy rövid pillanatra.

Gasly folytatni tudta a futamot, és a meg is tudta szerezni az első pontját a 78 körös versenytáv végén. Ocon – aki már bocsánatot kért, és tegnap egy Instagram-posztban is reagált az őt ért atrocitásokra – már nem volt ilyen szerencsés, mert az ütközés következtében fel kellett adnia a futamot, ráadásul az enstone-i istálló csapatfőnöke, Bruno Famin is élesen kritizálta őt a tett miatt.

Mivel az Alpine pilótájának az idei évad végeztével le fog járni a szerződése, így őt is számos csapattal, köztük az Audival, a Haasszal és a Williamsszel is. Az utóbbi csapat azonban szinte biztosa ki is esett a körből, mert Vowles szerint félő, hogy Ocon miatt nem lenne megfelelő a munkakörnyezet az istálló berkein belül.

A francia pilóta esetében nem az első eset, hogy problémája akad a csapattársával. Sergio Pérezzel a Force Indiával több alkalommal is összeütköztek, de Fernando Alonsóval sem volt jobb a helyzet az Alpine-nál. Ha nem változtat a magatartásán e téren, akkor könnyen lehet, hogy 2025-ben már nem látjuk majd őt a Forma-1 mezőnyében.

Búcsúüzenetnek nézett ki, mégsem úgy zárult a csendet megtörő Ocon monológja