back to top
KezdőlapFormula 1Russell rendhagyó karrierutat ajánl Verstappennek

Russell rendhagyó karrierutat ajánl Verstappennek

-

George Russell szerint Max Verstappen számára a legjobb választást nem a Red Bull, de nem is a Mercedes jelentené az új szabályokat hozó 2026-os szezonra – hanem egy év szabadság.

Bár egyre erősebbnek tűnik az esély arra, hogy a Mercedes jövőre egy újoncba, Andrea Kimi Antonellibe helyezi reményét, és az ifjú olasz kaphatja meg a mezőny egyik legértékesebb versenyzői ülését, a hírek szerint a brackley-iek továbbra sem tettek le arról, hogy megpróbálják átcsábítani Verstappent a Red Bulltól akár már a következő évre.

Russell úgy érzi, a Lewis Hamilton melletti helytállásával már bizonyította, hogy nincs oka tartani semmilyen csapattárstól, ugyanakkor szerinte az lenne a legbölcsebb dolog a hollandtól, ha most még nem ugrana az ismeretlenbe a Mercedesszel – de nem töltené ki 2028-ig érvényes szerződését sem a Red Bullnál.

Antonelli elfelejtette elkövetni az újonchibákat, újabb piros pontot szerzett a Mercedesnél

„Nem rettennék meg a feladattól, ha Max mellé kellene beugranom, és attól sem, ha ő érkezne hozzánk. Annál nagyobb kihívás ugyanis nem létezett, mint amikor megérkeztem a Mercedeshez statisztikailag minden idők legjobb versenyzőjének csapattársaként, és sikerült is teljesítenem vele szemben” – idézi Russellt a Mirror.

„Max kihagyhat egy évet 2026-ban, hogy meglássa, melyik a legjobb csapat. Egyáltalán nem lepne meg, ha ezt tenné. Ne feledjük, 2026 teljesen lutri lesz, tényleg nem tudhatjuk, mi jön ki belőle.”

Ami saját lehetőségeit illeti, Russell okkal feltételezte, amikor 2021-ben bejelentették a Mercedeshez való előléptetését, hogy két és fél szezon alatt egynél több futamgyőzelem fog a neve mellett állni, ám elmondása szerint ő továbbra is hisz abban, hogy jelenlegi csapatánál lesznek a legjobb lehetőségei céljai elérésére.

„Én egy lojális srác vagyok, a Mercedes adta meg nekem a lehetőséget, de világbajnok akarok lenni. Jelenleg azonban nem vagyok ebben a helyzetben. De egy éve még a McLaren is a leglassabb volt, most pedig ők a leggyorsabbak” – fogalmazott.

„Az is reményt ad, hogy Max is csak a hetedik szezonjában harcolhatott először a címért, és én is még csak a hatodiknál járok. 26 éves vagyok, Fernando Alonso pedig 43. Figyelve, hogy ő hogyan teljesít, nem látom okát, hogy miért ne maradhatnék én is a negyvenes éveimig. Tudom, hogy el fog jönni az időm, nem aggódok emiatt. Most Max idejét éljük, de az első hat évében az övé sem jött el, ami őt is frusztrálta. Nem szabad elveszítenem a motivációt, mert nem tudhatom, mikor jön el a lehetőség.”

Sebastian Vettel nemrég azt tippelte, hogy Russell lesz a következő új világbajnok:

Vettel szerint Hamilton jobb, mint Schumacher, de legkeményebb ellenfele valaki más volt