back to top
KezdőlapFormula 1Váratlan fordulat állhat be Newey Forma-1-es jövőjében

Váratlan fordulat állhat be Newey Forma-1-es jövőjében

-

Ugyan eddig minden jel arra mutatott, hogy Adrian Newey következő csapata a Ferrari lehet, a napokban minden megváltozhatott. A Red Bulltól távozó brit tervezőguru aláírásáért az Aston Martin is bármit megadna, és sajtóértesülések szerint a csapattulajdonos Lawrence Stroll a tettek mezejére lépett.

A Miami Nagydíj előtt vált hivatalossá, hogy a 61 éves brit szakember 2025 első negyedévében elhagyja a Milton Keynes-i istállót, és a maradék idejében az energiaitalosok hiperautójára, az RB17-re fog koncentrálni. A szóban forgó hír számos rivális F1-es csapat érdeklődését is felkeltette, többek között a Ferrari, az Aston Martin, de még a Williams is kijelentette, hogy szívesen tudná Neweyt a soraiban.

Verstappen aggódhat, hogy Newey másik csapathoz viszi ötleteit a 2026-os autóról

Az eddigi hírek alapján úgy nézett ki, hogy az olasz istálló áll legközelebb a brit szakember megszerzéséhez, de a The Times értesülései szerint Lawrence Stroll számos dolgot megtett annak érdekében, hogy forduljon a kocka. A kanadai üzletember legújabb húzása az volt, hogy végigvezette Newey-t a zöldek Silverstone-ban található gyárépületében.

2026-ban jelentős mértékben meg fognak változni a Forma-1 technikai szabályai, és egy olyan kulcsember, mint a brit tervezőzseni, nagyon fontos lehet, mert ő már számos csapatnál képes volt bebizonyítani a tudását és a tehetségét.

Ez a mostani szabályrendszerben is megnyilvánul, hiszen a bikások óriási mértékben dominálják a sportágat Max Verstappen révén a 2022-es szezon kezdete óta. A holland Red Bull-pilóta idén a negyedik világbajnoki címét szerezheti meg, és erre minden esélye megvan, hiába tudott közeledni hozzá a Ferrari és a McLaren is.

Newey menedzsere tagadja, hogy ügyfele a Ferrarihoz tart