back to top
KezdőlapFormula 1Pérez tudja, hogy mire lesz szüksége Barcelonában

Pérez tudja, hogy mire lesz szüksége Barcelonában

-

A legutóbbi három Forma-1-es versenyhétvége egyáltalán nem Sergio Pérezről szólt. A mexikói pilóta tisztában van ezzel a ténnyel, és azzal is, hogy a soron következő Spanyol Nagydíjon egy jó eredményre lenne szüksége.

A mexikói Red Bull-pilótának már Imolában és Monacóban is voltak problémái, de a helyzete a legjobb erőfeszítései ellenére sem lett jobb Montrealban. Monaco után itt is kiesett a Q1-ben az időmérőn, a futama pedig korai véget ért, miután egy saját hiba után falba állította az RB20-át.

Péreznek nem olyan biztos a helye a Red Bullnál, mint azt sokan gondolják

Pérez a legutóbbi három forduló alatt mindösszesen 4 pontot tudott gyűjteni, amíg a csapattársa, Max Verstappen 84 egyéget tudott összegyűjteni. A hatszoros futamgyőztes egy nemrég adott interjújában elmondta, hogy Barcelonában mindenképpen jól kell teljesítenie.

„A katasztrofális kanadai hétvége után tudom, hogy Spanyolországban javítanom kell – ismerte el Pérez, aki nemrég hosszabbított szerződést a Red Bullal. – Néha vissza kell térned a kezdetekhez, és most nekünk ezt kellett tennünk a legutolsó futamon.”

„Már voltam Milton Keynes-ben is, ahol a csapattal közösen elemeztük ki a helyzetet, és megnéztük, hogy miként tudnám kihozni az autóban rejlő potenciált. Magabiztos vagyok ezzel kapcsolatban és a teljesítményt illetően is, de Barcelonában ezt már a pályán is meg kell mutatnom.”

„Barcelonában mindig is otthon éreztem magam, jól ismerem ezt a helyszínt, és biztos vagyok benne, hogy az RB20 nagyon gyors lesz itt. Csak és kizárólag rajtunk múlik, hogy jól összerakjuk a dolgokat, és kihozzuk a maximumot az előttünk álló hétvégéből.”

Péreznek azonban nem lesz egyszerű a dolga, mivel a Kanadai Nagydíjat követően egy 3 rajthelyes büntetéssel sújtották őt, miután a balesetét követően leszakadó hátsó szárnnyal hozta vissza az autóját a bokszba. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elkezdte sürgetni Pérezt, mert állítása szerint mindkét autójukra szükség lesz a konstruktőri bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Nesze, sánta, itt egy púp! – Pérez büntetést kapott Barcelonára, már Horner is türelmetlen