back to top
KezdőlapFormula 1A népszerű kommentátor nem érti, Norris miért békült ki Verstappennel

A népszerű kommentátor nem érti, Norris miért békült ki Verstappennel

-

Max Verstappen és Lando Norris újra jó barátok, miután a McLaren versenyzője belátta, hogy olyan dolgokat mondott az ausztriai csatájuk után, amit nem gondolt komolyan. Van azonban, aki szerint nem szabadott volna kibéküljön a hollanddal.

Lando Norris és Max Verstappen ausztriai csörtéje után előbbi igencsak kritikus hangot ütött meg, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a holland nem kér tőle bocsánatot, vagy látja be, hogy túl messzire ment, véget érhet a barátságuk. A McLaren versenyzője utólag viszont belátta, hogy felfokozott idegállapotban a frusztráció beszélt belőle, és sok olyan dolgot mondott, amit nem gondol úgy. A verseny másnapján ezért már reggel megkereste Verstappent, majd megbeszélték a történteket, és a címvédő szerint most már 99%-ban egyetértenek.

Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora ugyanakkor nem érti, hogy Norris miért nem tartott ki a kemény álláspontja mellett, és ehelyett Verstappennel együtt most már azt hangoztatja, hogy a barátságuk a legfontosabb. „Meglepett, hogy Lando ennyire könnyen annyiban hagyta a dolgot. [A futam utáni] módban kellett volna maradnia, mert Max egy utcai harcos, úgyhogy szerintem ebben az esetben ez egy újabb pont Maxnak pszichológiai szempontból. Én abból a korból jöttem, amelyben Mansell harcolt Piquet-vel és Prost Sennával, de említhetjük a legutóbbi ilyen párharcot Lewis-zal és Max-szal” – mondta a 158 F1-es futamon indult expilóta a Sky adásában.

McLaren-uralom Silverstone-ban: Norris és Piastri mindenkinél gyorsabb pénteken

Zak Brown, a McLaren Racing ügyvezető igazgatója nem meglepő módon más véleményen van. „Nem, egyáltalán nem gondolom ezt – felelte az FIA sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy Norris szerinte alulmaradt-e a pszichológiai játszmában. – Mutassanak rá bármelyik világbajnokra. Szerintem a könyörtelen és agresszív bármelyik világbajnokra vagy grand prix-győztesre illik. Lando tovább akar lépni az elmúlt hétvégéről. Egyes pilóták talán élveznének egy nyilvános sárdobálást, de szerintem [Norrisnak és Verstappennek] nagyon erős a kapcsolata a pályán kívül. Beszéltek, és hogy miről, az köztük marad. Amit láttam Lando és Max nyilatkozataiból, mindketten tovább akarnak lépni és visszatérni oda, hogy igazán keményen versenyezzenek egymással a pályán.”

Az ügyvezető igazgató elmondta, Norris rendkívül koncentrált a silverstone-i hétvégén, és lenyűgözte őt azzal, ahogyan az egész helyzetet kezeli. „Arról beszéltünk Landóval, hogy semmin sem tudunk változtatni abból, ami a múlt hétvégén történt, és csak annyit tehetünk, hogy biztosítjuk, nem történik meg ismét, beszélünk a főállású felügyelők eshetőségéről és ilyenekről. De nem tudjuk visszatekerni az időt. Szerintem nagyon versenyképesek leszünk ezen a hétvégén, és azt akarjuk, hogy csakis erre figyeljen. Természetesen mindenki imádja a jó csatákat, nem volt olyan régen, hogy a Mercedes és a Red Bull csatározott egymással. Tudom, hogy ez izgalmas és szórakoztató a rajongóknak, de végső soron azt akarjuk, hogy Lando és Oscar a munkájára koncentráljon, és pontosan ezt is teszik.”

Wolff szerint „szánalmas”, amit a Red Bull Jos Verstappennel csinált