back to top
KezdőlapFormula 1Bottas nem akar a korábbi feltételekkel visszamenni a Mercedeshez

Bottas nem akar a korábbi feltételekkel visszamenni a Mercedeshez

-

Valtteri Bottas szekerének rúdja kifelé áll az F1-ből, és a Mercedest kizárta a lehetőségei közül, amennyiben csak egyéves szerződést kínálnának neki.

Bottas 2017-től 2021-ig volt a Mercedes pilótája, ahol viszont mindig csak egy évvel hosszabbították meg a szerződését Lewis Hamilton csapattársaként. A finn teljesítményére ez bevallottan negatív hatást gyakorolt, mert valamennyire folyamatosan ott motoszkált a fejében az ülésének bizonytalansága miatti kérdőjel.

A Saubernél végre hároméves szerződést kapott 2022-től, ám ez most lejár, és erősen inog a helye nem csupán a csapatnál, hanem a Forma-1-ben is – az már biztos, hogy Nico Hülkenberg érkezik az istállóhoz, de a hezitáló Carlos Sainz érkezése sem lenne meglepetés. Bottas számára elvileg a George Russell mellé csapattársat kereső Mercedeshez visszatérés is opció lenne, hiszen Andrea Kimi Antonellinek kellhet még egy tanulóév az F2-ben vagy egy alacsonyabb szintű F1-es csapatnál, mielőtt a Mercedes mély vízbe dobja.

Bottas viszont kategorikusan elzárkózik a visszatéréstől, ha csak egy évre számítanak rá. „Nem hiszem, hogy azt akarnám vagy arra lenne szükségem, hogy egy évig versenyezzek valahol. Többéves megállapodást akarok kötni, világos tervet a következő esztendőkre” – mondta a Mirror Sportnak.

„Jó kihívásra és világos tervre van szükségem. Egyéves szerződés esetén egy év múlva ugyanebbe a helyzetbe csöppennék, hogy a folytatáson tanakodom. Jó barátok vagyunk Totóval, sokmindenről beszéltünk.”

A finn számára még a Haasnál vagy a Williamsnél nyílhat meg az ajtó (utóbbinál szintén versenyzett már), de könnyen lehet, hogy ez az utolsó éve az F1-ben. „Izgalmas, ha változás jön. Elfogadom a helyzetet. Érdekes a helyzet, hamarosan rendezni akarom, és akkor még boldogabb leszek” – tette hozzá.

Vigasztalják a McLarent: a Red Bull is sok hibával kezdte