back to top
KezdőlapFormula 1Schumacher: Elég jók az esélyeim visszatérni az F1-be

Schumacher: Elég jók az esélyeim visszatérni az F1-be

-

A Mercedes tesztpilótája és az Alpine WEC-versenyzője, Mick Schumacher optimistán nyilatkozott arról, hogy jövőre újra az F1 mezőnyében láthatjuk viszont.

„Nagyon fontos számomra, hogy visszatérjek a Forma-1-be, és megmutassam, mire vagyok képes – idézte az F1-insider.com az AFP-nek adott interjúját, amiben Schumacher igencsak magabiztosnak mutatkozott. – Úgy néz ki, elég jók az esélyeim a Forma-1-re, jelenleg elérhető közelségben érzem.”

A közelmúltban ugyanis a McLaren és az Alpine autóját is tesztelhette, és utóbbinál különösen meggyőzőnek tűnt, Toto Wolff optimistán beszélt a teljesítményéről. Így valóban pislákolhat a remény, hogy láthatjuk még az F1 mezőnyében a 25 éves német pilótát.

Az Alpine-nál pont akad szabad hely az F1-es gárdánál, bár ide a csapat állítólag Carlos Sainzot szemelte ki első számú jelöltként. A hétszeres világbajnok Michael fia 2021-ben és 2022-ben két szezonon keresztül volt Forma-1-es versenyző a Haasnál, a legjobb eredménye egy 6. hely volt. A sok hibája miatt azonban utána nem kapkodtak érte más csapatok, így került a Mercedeshez tesztpilótának, majd a hosszútávú versenyzés világába nyergelt át, ám lehet, hogy ez csak kitérő.

„Nem szabad hagynom, hogy túl magabiztossá váljak. Keresnem kell a B-tervet is, ha nem jönnének össze a dolgok. Az első számú terv mindig a Forma-1 volt, most várunk és megnézzük, milyen lehetőségek nyílnak. Elhatároztam, hogy várok a Forma-1-re, amíg szükséges” – tette hozzá Mick Schumacher.

A Magyar Nagydíj előtt érkezhet a bejelentés – újabb F1-es ülés kelt el 2025-re