back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen elmondta, mi kellett volna a spái győzelméhez

Verstappen elmondta, mi kellett volna a spái győzelméhez

-

A szép napok már mögöttünk vannak – nyilatkozta ki Max Verstappen, akiről az időmérő után a mezőnyből is sokan azt gondolták, hogy rajtbüntetése ellenére is a győzelemért fog harcolni – végül azonban csak a 4. lett a Red Bull-lal.

A feltételezést az előző két év Belga Nagydíja alapozta meg, amelyeken a holland ugyancsak hátrasorolás miatt veszítette el a pole-t, de a versenyen aztán mégis könnyen átszánkázott a mezőnyön és behúzta a győzelmet. Idén azonban a 11. helyről csak az 5.-ig tudott felkapaszkodni, ami végül egyet javult George Russell büntetésével.

Nemcsak Verstappen, a mezőny más tagjai is panaszkodtak az előzés nehézségére, a szokottnál nehezebb volt egymást követniük az autóknak Spában, a kemény gumik tartóssága pedig szintén nem segítette a helycseréket.

„Nem voltam gyorsabb, mint a körülöttünk álló autók, és beragadtam a DRS-vonatba. Csapatként kihoztuk ebből a napból a maximumot. Ugyanakkor ha az első helyről rajtolok, szerintem a győzelemért harcolhattam volna. A 11. helyről indulva azonban tudtam, hogy csak a veszteségek minimalizálása lesz a cél. Már nem reális azt gondolni, hogy ebből a pozícióból még mindig az élre törhetünk, azok az idők sajnos már mögöttünk vannak” – fogalmazott Verstappen az Autosportnak.

A 6 helyet veszítő Péreznek elege van a találgatásokból, főnökének viszont abból, hogy alig szerez pontot

Bár nem volt biztonsági autós közbeavatkozás a versenyen, az élmezőny tagjai között rendkívül kicsik maradtak a különbségek a leintésig, Russellt is beleszámolva az első hat autó tíz másodpercen belül ért célba. A holland szerint az eredményeket a rajtpozíció határozta meg, a dobogósok nem feltétlenül a jobb versenytempójuk miatt végeztek előtte.

„A bajnokságot tekintve pozitív nap volt, hiszen növeltem az előnyöm, pedig megtörténhetett volna, hogy most a veszteségeinket számoljuk – utalt arra, hogy egy pozícióval Lando Norris előtt ért célba, akivel szemben immár 78 ponttal vezet. – A motorcserés büntetés miatt viszont szerintem nem is lehet reálisan értékelni a versenyemet. Ha másnak is lett volna büntetése, az ő versenye is nagyon másképpen festett volna, és az enyém is akkor, ha egy csoportból rajtolhattam volna a többiekkel.”

Russell szíve megszakad, a Mercedes szerint Hamilton is megérdemelt győztes