back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc csalódott, hogy a Mercedes megint legyőzte a Ferrarit

Leclerc csalódott, hogy a Mercedes megint legyőzte a Ferrarit

-

A Belga Nagydíjon az élről induló Charles Leclerc nem számított rá, hogy megtartja az 1. helyet, de azt hitte, Belgiumban azonos szinten lesz a Ferrari és a Mercedes, ezért nem repes az örömtől.

Egy ideje már az figyelhető meg, hogy a Forma-1 három legerősebb csapata a McLaren-Mercedes-Red Bull trió, és a Ferrari a rosszul kialakított fejlesztési csomagjával csak mögöttük kullog. Belgiumban Leclerc-t szombaton a vizes pálya és a legjobb időt megfutó Max Verstappen büntetése hozzásegítette a pole pozícióhoz, de a monacói pilóta nem sokáig örülhetett vasárnap, Lewis Hamiltonnak csak a 3. körig tudott ellenállni, utána pedig mások is hátrébb lökték.

Noha a megszólalása előtt még úgy festett a helyzet, hogy a 4. helyen végzett, utólag kizárták a célvonalon elsőként áthaladó George Russellt. Mindenesetre a jelek szerint a megörökölt dobogós hely sem változtatna Leclerc véleményén, mert az erőviszonyok tekintetében jobbat várt a Mercedesszel való összevetésben.

„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Úgy érzem, a negyedik leggyorsabb autó volt a miénk a McLarené, a Red Bullé és a Mercedesé mögött, és egy átlagos pályán nagyon nehéz magunk mögött tartani őket. Szép munkával Maxot és Lando (Norrist) hátul tartottuk, de a negyedik hely a legtöbb, amit remélhettünk” – nyilatkozta.

„Ha a Red Bull lett volna elöl, pozitívnak értékelnénk a hétvégét, de a Mercedes nyert és gyorsabb volt nálunk, akikről azt gondoltuk, azonos szinten vagyunk velük. Szóval nem tartom nagyon jónak az eredményt. Két Mercedes és egy McLaren végzett előttünk, ez rosszabb, mint amire számítottunk.”

A Ferrari életét az utóbbi hetekben megkeserítő pattogásról azt mondta Leclerc, hogy csak az utolsó etapban jött elő, és nem volt vészes.

Norris szerint Sainz rossz csapatot választott magának, többet érdemelne a Williamsnél