back to top
KezdőlapFormula 1„Nem ütötte meg a szintet” – kíméletlenül őszinte kritika a Verstappen mellé...

„Nem ütötte meg a szintet” – kíméletlenül őszinte kritika a Verstappen mellé vágyó Ricciardónak

-

Daniel Ricciardo szívesen venné a lehetőséget, ha még egyszer azonos autóban összemérhetné magát Max Verstappennel, ám tudja, hogy a Red Bull ehhez egyenletesen erős formát vár tőle.

A nyári szünet előtt erősen ingott Sergio Pérez helye a Red Bullnál a szezon folytatására, és valószínűnek tűnt, hogy lecseréli őt egy másik, az RB-nél vagy a partvonalon várakozó pilótájára a címvédő istálló. Ez végül rejtélyes okokból nem történt meg, mindenki marad az eddigi helyén a Holland Nagydíjra is.

Sajtó: Az F1 nyereségvágyból nem engedte, hogy kirúgják Pérezt

„Az elgondolás az volt, hogy visszahozzuk Ricciardót a Red Bullhoz, ha sokkal gyorsabbnak bizonyul Cunoda Jukinál. Daniel teljesítménye azonban hullámzott, így egyelőre nem felelt meg a kritériumoknak, ami ahhoz kell, hogy Red Bull-versenyző legyen” – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a döntésről.

Ha kimagasló produkciót várt a csapat Ricciardótól, az valóban nem érkezett meg, viszont a májusi, imolai forduló óta az ausztrál ugyanannyi pontot gyűjtött, mint japán csapattársa, vagyis a lehangoló szezonkezdetén sikerült túllépnie.

A most 35 éves Ricciardo az utolsó versenyző, aki azonos szinten tudott teljesíteni a Red Bullnál Verstappennel. A 2016-os Spanyol Nagydíjtól a 2018-as szezon végéig voltak csapattársak, s bár igaz, hogy még egy jóval tapasztalatlanabb, többet hibázó Verstappen érkezett akkor a Ricciardo köré szerveződött istállóhoz, ám az együtt töltött közel három évük során a holland futamgyőzelmekben csak 5:4-re, dobogós helyek tekintetében 22:19-re nyerte a csatájukat, a háromból két szezonban pedig az ausztrál szerezte a több pontot kettőjük közül.

„Nem fogok diplomatikus választ adni. Természetesen szeretnék – mondta Ricciardo a racingnews365 azon kérdésére, hogy szívesen megmérkőzne-e ismét Verstappennel azonos autóban. – Tudom, hogy ki kell érdemelnem, és nem fogják csak úgy nekem adni. De ha kiérdemlem és megkapom a lehetőséget, akkor persze szívesen csinálnám.”

„Kanadában például némi nyomás alatt versenyeztem, de erős hétvégém lett, és hirtelen mindenki arról beszélt, hogy visszatértem. De ha aztán nem teljesítünk jól a következő hétvégén, akkor visszaesünk a kiinduló pontra. Szóval hétvégéről hétvégére változhat a helyzet – persze jó lenne mindegyiken erősnek lenni.”

Fel is út, le is út, középen is út – Ricciardo sorsáról szintén döntött a Red Bull