back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc ugyanolyan hozzáállással készül Hamiltonra, ahogy Vettel ellen is versenyzett

Leclerc ugyanolyan hozzáállással készül Hamiltonra, ahogy Vettel ellen is versenyzett

-

Charles Leclerc-nek jövőre másodszor lesz sokszoros világbajnok csapattársa a Ferrarinál, a monacói azonban nem retten meg a kihívástól, sőt, Lewis Hamilton érkezésében önmaga és a csapat számára is fejlődési lehetőséget lát.

Leclerc a Ferrari saját nevelésű pilótájaként már 2019 óta a csapatnál versenyez az F1-ben, az év eleji szerződéshosszabbítás értelmében pedig egy évtizedet is eltölthet náluk, hiszen 2028-ig aláírt. Helye és státusza sohasem volt veszélyben, és a 2021-es szezont leszámítva, amikor néhány ponttal Carlos Sainz mögött végzett a tabellán, mindig ő volt a Ferrari jobb helyen végző pilótája is.

Jövőre azonban alighanem nagyobb kihívással szembesül a hatszoros futamgyőztes monacói, mint ami elé Sainz, vagy előtte Sebastian Vettel állította, hiszen a hétszeres világbajnok Hamiltonnal szemben kell helyt állnia, ugyanakkor a brit érkezését minden szempontból pozitív fejleménynek tartja.

„Csak megerősített, mert ha egy csapat megszerzi Lewis Hamiltont, az jelzésértékű. Lewis érkezése további tehetséges szakemberek érkezését is serkentheti a csapatnál” – idézi Leclerc-t az olasz Motorsport.

„Emellett érdekesnek és motiválónak találom, hogy az F1 egész történelmének egyik legjobb versenyzőjétől tanulhatok, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan teljesítek majd vele szemben azonos autóban.”

Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Ferrari, racingline
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Arra a kérdésre, hogy kevésbé fájó-e egy rutinosabb pilótával szemben alulmaradni, mint egy újonccal szemben, Leclerc nem igazán tudott összehasonlításokat tenni.

„Sohasem voltam még abban a helyzetben, hogy én legyek a tapasztaltabb pilóta a csapatban. Nem számít, hogy Lewisnál vagy bárki másnál vagyok-e két tizeddel lassabb, ugyanúgy nem szeretem az érzést, és ezzel szerintem mindenki így van a mezőnyben: minden körülmények között elsők akarunk lenni. Már Seb ellen is utáltam, amikor mögötte végeztem, és bár még csak az első évem volt a Ferrarinál, és egy sokkal tapasztaltabb csapattárs ellen versenyeztem, szerintem ez nem lehetett kifogás. Sohasem szeretem, ha legyőznek.”

Leclerc visszasírja a Forma-1 előtti időket, amikor még átlagemberként élt