back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton másodszor turnézza körbe kedvenc kontinensét, hogy nyugalomra leljen

Hamilton másodszor turnézza körbe kedvenc kontinensét, hogy nyugalomra leljen

-

A Forma-1-es mezőny tagjai közül az egyik legaktívabban Lewis Hamilton tölti az augusztusi szünetet, aki napról napra Afrika más-más országaiban tűnik fel.

A brit származása miatt mindig is közel érezte magát az afrikai kontinenshez, ám sokáig hiányérzete volt amiatt, hogy alkalmi látogatásain kívül nem igazán jutott ideje az etnikailag és kulturálisan rendkívül sokszínű földrész jobb megismerésére. Először két éve, a 2022-es nyári szünetben töltött el egyhuzamban néhány hetet Afrikában, akkor Namíbia, Ruanda, Kenya és Tanzánia meglátogatása után azt mondta: „Már nem ugyanaz az ember vagyok, aki az utazás előtt voltam.”

Abban az évben még friss élmény volt számára karrierje alighanem legnagyobb csalódása, amikor egy az FIA által is elismerten hibás versenyigazgatói döntés eredményezte nyolcadik bajnoki címének elvesztését a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon Max Verstappennel szemben.

Hamilton megválthatja a halhatatlanságot, ha bajnok lesz a Ferrarival?

Az azóta tartó hosszú nyeretlenségi sorozatát csak a közelmúltban tudta megtörni, Silverstone után pedig legutóbb Spában is győzött, így idén már a két évvel ezelőttihez képest más lelki állapotban, régi önbizalmát visszanyerve és Ferrari-szerződéssel a zsebében új kihívások elé nézve szervezte meg újabb afrikai túráját, amelynek első állomásáról, Marokkóból meg is osztotta tapasztalatait.

„Ez a második év, amikor abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Afrikát utazhatom keresztül a szünet alatt. Már az első alkalommal is lenyűgözött, hogy mennyire gyönyörű és gyógyító erejű ez a világ, és ez a mostani út sem különb. Ahogy legutóbb, most is napról napra egyre inkább megtalálom önmagam és békére lelek. Marokkó volt az első állomás, az élmény pedig szavakkal le sem írható. Remélem, a képek azért valamit átadnak belőle. Még mindig rengeteg dolog van itt, amit láthatok és tanulhatok” – írta Instagramon, egy csokor kép kíséretében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

Hamiltont azóta egy-egy fotón már elkapták más országokban is. Marokkó után feltűnt Szenegálban, majd pedig a kontinens túlsó végén, Mozambikban, ahol a parttól nem messze lévő Bazurato-szigeten helikopterrel landolt.

Hamilton sohasem rakott össze olyan szezont, mint Verstappen