back to top
KezdőlapFormula 1Wolff elszólta magát, gyakorlatilag elárulta, ki lesz Hamilton utódja a Mercedesnél

Wolff elszólta magát, gyakorlatilag elárulta, ki lesz Hamilton utódja a Mercedesnél

-

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke lényegében kijelentette, hogy Andrea Kimi Antonelli lesz George Russell jövő évi csapattársa a brackley-i istállónál. Az olasz versenyző érkezését hamarosan hivatalosan is megerősíthetik.

Február 1-e óta foglalkoztatja a Forma–1-es közvéleményt, hogy ki lesz George Russell jövő évi csapattársa a Mercedesnél. Ezen a napon derült ki ugyanis, hogy Lewis Hamilton jövőre már a Ferrarit fogja erősíteni. Az elmúlt hónapokban több név is felmerült, de a közelmúltban egyre inkább körvonalazódott, hogy ki lesz a befutó. Toto Wolff csapatfőnöknek köszönhetően pedig már gyakorlatilag biztosra is vehető.

A Red Bull belháborújának kirobbanása után felmerült, hogy Max Verstappen elhagyja eddigi sikereinek helyszínét, és a Mercedeshez igazol. Mindez persze továbbra is benne van a pakliban, de a holland pilóta még a nyári szünet előtt kijelentette, hogy 2025-ben még biztosan marad a helyén, pénteken pedig Wolff erősítette meg, hogy jövőre még biztosan egyesítik erejüket. Az osztrák üzletember azonban később elszólta magát.

Wolff: Úgy érzem, Verstappen valamikor a Mercedes pilótája lesz

„Hamarosan bejelentjük, hogy kié lesz a másik ülés – nyilatkozta. – Azt is elmondtam, hogy az autóinkat hajtó két versenyző teljes mértékben, száz százalékig a támogatásunkat élvezi. Éppen ezért 2025-ben két olyan pilótával vágok neki az idénynek, akiknek minden lehetőséget megadunk ahhoz, hogy jól szerepeljenek. Emiatt pedig ebben a fázisban nem akarok a 2026-os felállásról beszélni, mert azt szeretném, hogy George-dzsal és Kimivel működjön a dolog.”

Ezzel tehát tulajdonképpen beismerte, hogy valóban Andrea Kimi Antonelli lesz Russell jövő évi csapattársa. Persze már korábban is kezdett körvonalazódni, hogy a Mercedes húz egy merészet, és rögtön a saját autójába ülteti a 18. születésnapját a Holland Nagydíj napján ünneplő tinédzsert, hiszen jó néhány teszten van már túl, jövő héten pedig szabadedzésen is részt vehet. Wolff kijelentésével viszont most már biztosra lehet venni ezt a forgatókönyvet.

Antonelli 2019-ben került be a Mercedes juniorprogramjába meggyőző gokartos eredményeinek köszönhetően. Formaautós karrierjét 2021-ben kezdte el, tavaly és tavalyelőtt pedig minden olyan sorozatot megnyert, ahol teljes vagy majdnem teljes szezont töltött. Azok után, hogy 2023-ban még a Formula Regionális Európa-bajnokságban szerepelt, a Forma–3-at átugorva idén már az F2-ben indul. Bár csapata, a Prema ezúttal közel sem annyira kiemelkedő, mint a korábbi években, két győzelmet már így is szerzett, és csapattársát, a jövőre a Haasnál szereplő Oliver Bearmant magabiztosan veri.

Antonellit a jövő héten F1-es közegben is megcsodálhatja a közönség