back to top
KezdőlapFormula 1Vettel amellett érvel, hogy Schumachert vissza kellene fogadnia az F1-nek

Vettel amellett érvel, hogy Schumachert vissza kellene fogadnia az F1-nek

-

Mick Schumachert ültetné Logan Sargeant helyére Sebastian Vettel az idény végéig, aki szerint honfitársa sokat fejlődött a Haasnál töltött évek óta, úgy látja, lenyűgözően teljesíthetne.

Váratlanul felcsillant az F1-es visszatérés lehetősége Mick Schumacher előtt, annak ellenére, hogy az Alpine pont a múlt héten jelentette be, hogy nem őt, hanem Jack Doohant igazolják le versenyzőnek 2025-re. Eddig utóbbi csapat jelentette volna a kézenfekvő megoldást a visszatérésére, hiszen a német az Alpine színeiben indul a WEC-ben, és a márka korábbi F1-es autójával is részt vett teszteken az elmúlt időszakban.

A gyenge teljesítményt nyújtó Logan Sargeant azonban a vizes pályán egy buta hibával ismét súlyos károkat okozott a Williamsnél az előző hétvégén (az egyik gyors íven a fűre helyezte az egyik kerekét), és ez beindította a pletykákat, hogy a csapat nem várja meg a szezon végét, és hamarabb kiteszi a szűrét, elvégre az már biztos, hogy Carlos Sainz érkezik a helyére 2025-ben.

Több név megjelent a sajtóban Sargeant átmeneti utódjaként, ezek közül az egyik Liam Lawsoné, aki várhatóan a Red Bull valamelyik ülését foglalja el jövőre. Nehéz elképzelni, hogy Sergio Pérezt rá cseréljék le a mezőny elején, inkább Daniel Ricciardót küldheti nyugdíjba, hogy tanuljon és megmutassa a rátermettségét az előléptetés előtt. A PlanetF1 újságírója, Thomas Maher viszont azt írta a Twitter/X-en, hogy Lawson érkezése a Williamshez egyre kevésbé valószínű, mivel a Red Bull bevetésre készen akarja tartani, hátha mégis szükségük lesz rá már az idei szezonban.

Kamatostul kifizette az oroszokat a Haas, indul az utazás, amire várt

Schumacher 2021-ben és 2022-ben versenyzett a Forma-1-ben, utána a Mercedes tesztpilótájaként dolgozott tovább. Vettel úgy gondolja, honfitársa kiválóan alkalmas lenne Sargeant pótlására. „Ha én választhatnék, Micket preferálnám. Nyilván kicsit részrehajló vagyok, mert a barátomról van szó, de nekem ő lenne a legjobb megoldás” – nyilatkozta a Bildnek.

„Micknek van két évnyi Forma-1-es tapasztalata versenyzőként, és nagyon széles a műszaki rálátása a jelenlegi feladatának köszönhetően. Ismeri a Mercedes motorját, és emberként is sokat fejlődött, amióta elhagyta a Haast.”

„Nagyon jó autóversenyző, bajnokságot nyert a Forma-2-ben és a Forma-3-ban is, ez nem átlagos eredmény. Azóta még érettebb lett, és biztos vagyok benne, hogy a Williamsnél lenyűgözően teljesíthetne. Más jelöltekkel szemben ismeri a mezőny többi tagját és a pályákat is, ez nagy előny.” 

„Remélem, megkapja az esélyt és megmutatja, mire képes. Mickre igazságtalanul sokan rásütöttek egy bélyeget a Haasnál töltött két éve alapján. Nyilván követett el hibákat, de az autója nem volt ütőképes. Sokakban téves kép él róla.”

Jos Verstappen ismét kiakadt, szerinte megállíthatatlan a Red Bull zuhanása