back to top
KezdőlapFormula 1Wolff: A Williams igazán megtarthatta volna magának a Schumacher-kritikát

Wolff: A Williams igazán megtarthatta volna magának a Schumacher-kritikát

-

A Mercedes csapatfőnöke nem hagyta szó nélkül, hogy korábbi alkalmazottja, a ma már a Williamst irányító James Vowles Mick Schumacher képességeit is leszólta, miközben az évközi pilótacsere döntésmechanizmusát magyarázta.

A Williams Franco Colapintót választotta pilótájául a szezon további részére az alulteljesítő Logan Sargeant helyetteseként, visszautasítva eközben a Mercedest, akik saját tesztpilótájukat, Schumachert ajánlották fel erre a szerepkörre. Vowles Monzában a pilótaválasztással kapcsolatos kérdést hosszan fejtegetve utalást tett arra, hogy Sargeanthez hasonlóan Schumacher bár jó, de nem különleges versenyző, ezért döntöttek inkább amellett, hogy saját akadémiájuk legképzettebb tagját léptetik előre.

A Williams kíméletlen őszintesége Mick Schumacherről: olyan, mint Sargeant, semmi különleges

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem volt helyénvaló ez a nyilvános kritika Schumacher felé, és a monzai interjúi során üzent is Vowlesnak, aki 2022 végéig maga is a brackley-i istállónál dolgozott a stratégiai csapat vezetőjeként.

„Nyilvánvalóan évek óta ismerem Jamest, ő egy stratéga. Olykor túlságosan is kendőzetlenül mond ki dolgokat, ezt a kijelentést például megspórolhatta volna” – szúrt oda kollégájának Wolff, akit az Autosport idéz.

„Mick mindent megnyert, amit meg lehetett nyerni, az F4-től az F3-on át az F2-ig, majd pedig Günther [Steiner] környezetében kellett boldogulnia, aki egy brutálisan kemény főnök, és talán nem erre lett volna szüksége a fejlődéshez.”

„Ez az oka annak, hogy megérdemli az esélyt. Ha pedig ezt valaki nem tudja megadni, nem kell kommentárt fűznie hozzá, hanem hagyhatna mindenkit nyugodtan élni. Ez az én véleményem.”

A Mercedes vezére a pénteki, hivatalos sajtótájékoztatón is védelmébe vette Schumachert, a fentiek megismétlése mellett azonban kissé tompított véleményén azzal, hogy az alábbit is hozzátette:

„Minden csapatnak magának kell meghoznia a döntéseit a saját legjobb érdekét szem előtt tartva, és azt is az ő dolga eldönteni, hogyan kommunikál a versenyzőiről a médiában. A lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogyan szerinte a legjobb.”

Antonelli balesete csak még inkább meggyőzte a Mercedest arról, hogy övé a jövő