back to top
KezdőlapFormula SportFormula 2Antonellit még az ág is húzza, ismét autót tört a Mercedes tehetsége

Antonellit még az ág is húzza, ismét autót tört a Mercedes tehetsége

-

Andrea Kimi Antonelli újabb balesetbe keveredett Monzában, így két nap alatt másodszor tört autót.

Miután pénteken jókora balesettel debütált F1-es versenyhétvégén, ami miatt mindössze másfél gyorskörre futotta élete első F1-es szabadedzésén, a mai napon Lewis Hamilton utódjának bejelentett Andrea Kimi Antonelli megpróbáltatásai a Forma–2-es sprintfutamon folytatódtak. Az összetett 7. helyén álló olasz a 6. időt érte el a pénteki időmérőn, a fordított rajtrácsos sprintet pedig a 15. pozícióból kezdhette.

Felzárkózás helyett azonban már az első kanyar előtt balesetbe keveredett. Előtte Zak O’Sullivan akadt össze a debütáló Oliver Goethe-vel, Antonellinek pedig a fékbe kellett taposnia. A kontaktot ekkor még megúszta, ám miközben próbálta kikerülni O’Sullivan autóját, eltalálta azt és az előtte haladó riválisát is, aminek következtében leszakadt az első szárnya és bal első defektet kapott.

Káosz a rajtnál:

Noha a biztonsági autó beküldésével a 18 esztendős pilóta felzárkózhatott a mezőny végére, a 20. helyről csak a 18. pozícióba tudott felkapaszkodni, azaz pont nélkül zárt. Eközben csapattársa, a 8. helyről rajtoló Oliver Bearman nyerni tudott Victor Martins és Joshua Dürksen előtt, amivel a jövőre a Haasnál versenyző brit pilóta idei második sikerét könyvelhette el.

Az összetettben vezető Red Bull-junior, Isack Hadjar csak a 10. pozíciót szerezte meg, míg a tőle 35 ponttal lemaradva második helyen álló Gabriel Bortoleto a 8. lett, a harmadik helyezett Paul Aront pedig csak a 20. helyen rangsorolták.

Van, amiben Antonelli agyonverte Verstappent és Hamiltont is, de pont ez volt a baj